BRÅK: Politiet passer på Lillestrøm supporterne etter at de har kastet bluss og røykbomber på banen. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
BRÅK: Politiet passer på Lillestrøm supporterne etter at de har kastet bluss og røykbomber på banen. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Store bøter til Vålerenga og Lillestrøm

Straffes hardt etter tribunebråket i november.

Tippeligaoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm 11. november ble utsatt i 17 minutter på grunn av publikums oppførsel.

Nå har Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund kommet med sin innstilling og straffer klubbene knallhardt.

Les også: Ultras Felt C til TV 2: – Vi har ikke tilknytning til kriminelle miljøer
Les også: Slakter sikkerheten på Ullevaal etter skandalekamp
Les også: Lillestrøm vant hatoppgjør etter supporterbråk

Vålerenga fikk en bot på 100 000 kroner, mens Lillestrøm må betale 75 000 kroner for sine tilhengeres oppførsel.

«Grunnlaget for anmeldelsen var at det ved lagenes innmarsj blitt avfyrt flere bluss og knallskudd fra Vålerenga sine supportere enn det på forhånd var gitt tillatelse for. Det skal videre under kampen blitt avfyrt ytterligere 15-25 bluss på tribunen, samt kastet knallskudd inn på banen», skriver de i pressemeldingen.

VIFs supportere hadde tillatelse til å ta med seg pyroteknikk til kampen, men de fyrte opp mye mer enn de hadde fått aksept for fra Norges Fotballforbund.

Begge klubber er blitt bøtelagt for farlig bruk av bluss, knallskudd og røykbomber. Og selv om politiet måtte entre området rundt LSKs supportere før kampen, så er det hjemmelaget som får den største boten.

«Utvalget er videre av den oppfatning at Vålerenga som arrangørklubb har et særskilt ansvar for å forhindre at pyroteknisk materiale blir tatt inn på området, noe som taler for en strengere sanksjon for arrangørklubben.

Utvalget legger i skjerpende retning også vekt på at klubben en rekke ganger tidligere har blitt sanksjonert for lignende overtredelser. Etter sanksjonsreglementet bør sanksjonen skjerpes ved gjentakelse.

Utvalget viser videre til at klubbens forebyggende arbeid mot ulovlig bruk av pyroteknikk, ikke kan tillegges stor vekt da Vålerenga ved gjentatte anledninger er involvert i slike hendelser.», skriver de i begrunnelsen for VIFs bot.