blaopp (Foto: Scanpix)
blaopp (Foto: Scanpix)

AaFK-leder om mulige VIF-bud: – Da må John Fredriksen tungt inn

Henrik Hoff sier det ikke holder med Tor Olav Trøims millioner dersom Kjetil Rekdal ønsker å hente spillere fra gamleklubben.

Oslo (TV 2 Sporten): Rekdal ville si minst mulig om penger og mulige forsterkninger da han ble presentert som Vålerenga-trener tirsdag.

Han var samtidig klar på at en av målsettingene er å vinne noe med Oslo-klubben, og at dagens tropp ikke er god nok til å ta gull.

– Vi har en voldsom jobb å gjøre i forhold til forsterkninger og med å utvikle de spillerne som er her, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Og hjelpen finnes. Etter det TV 2 Sporten erfarer er hovedaksjonær Tor Olav Trøim klar til å spytte inn flere titall millioner til spillerkjøp i jubileumsåret. VIF skal blant annet ha AaFK-duoen Michael Barrantes og Jonatan Tollås Nation høyt oppe på ønskelista.

Les også: Rekdal: – God dag, du har kommet til galehuset

Frykter ikke VIF
Rekdal ber om tid før han kan kommentere hvilke posisjoner som må styrkes, men sier VIF ikke blir noe kjøpelag, og svarte følgende på spørsmål om han vurderer å hente spillere fra sin tidligere klubb:

– Det er altfor tidlig å si noe om. Jeg er kynisk når det gjelder sånt, men det er for tidlig å spekulere i spillere.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

690701

AaFK-direktør Henrik Hoff, som har vært Rekdals sjef de siste årene, er ikke redd for at 44-åringen skal raide sin tidligere klubb på jakt etter VIF-forsterkninger.

– Det frykter vi ikke. Spillerne (Barrantes og Tollås Nation) har kontrakt med oss, så vi har full kontroll som klubb. Med Trøim alene er Vålerenga sjanseløse der. John Fredriksen må tungt på banen for å løse ut dem, sier Hoff til TV 2 Sporten.

Skipsrederen har flere ganger bidratt økonomisk i Vålerenga, men trakk seg ut for noen år siden.

Neppe salg
Hoff presiserer at prisen er den samme for VIF som alle andre klubber, men vurderer Barrantes, som har kontrakt ut 2013, og Tollås Nation som uhyre viktige for AaFK i 2013.

– I utgangspunktet er de ikke til salgs. Man skal aldri si aldri i fotball, men i utgangspunktet ikke. De to er kanskje våre mest profilerte og to av våre beste spillere, sier Hoff.

– Hva med Barrantes som er på utgående kontrakt?

– Det går på viktigheten hans i AaFK. Vi har sagt vi skal ta en prat med Michael, svarer Hoff, og understreker at Aalesund ikke har hørt noe fra Vålerenga.

Artikkelen fortsetter under bildet!

menn
menn

– Rekdal sier han er kynisk i forhold til å hente spillere?

– Det er ikke noe problem at han sier det. De må gjerne ta kontakt med oss, sier AaFK-direktøren.

Trøim ringte
Tor Olav Trøim sa til TV 2 Sporten tirsdag kveld at han var «svært fornøyd» med at Rekdal er tilbake som sjef på Valle.

– Kommer du til å øke din innsats i klubben etter denne ansettelsen?

– Vi får se. Jeg er en positiv kar og «Reka» er en bra mann for Vålerenga, sier Trøim.

Rekdal forteller at Trøim slo på tråden etter det var klart at 44-åringen hadde signert for to år i Oslo-klubben.

– Han ringte for å gratulere, men det er ikke snakk om noen daglig dialog. Jeg har forstått det slik at de er villige til å hjelpe, så er det opp til oss å komme opp med tilfredsstillende forslag på ting som kan gjøre Vålerenga bedre.

– Fikk du beskjed om at det finnes midler å handle for?

– Det er ingen lovnader om en spesiell sum. Jeg vil ikke snakke så mye om penger. Jeg har lest om det der i media i det siste, og jeg liker ikke det fokuset. Det er bra med folk som vil bidra på investorsiden slik at vi får et best mulig produkt, men det er ikke penger alene som skaper et godt fotballag.