Anders Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Anders Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Tyveribande rammet hopperne i Polen

Hopplandslaget ble sent tirsdag kveld offer for en gjeng tyver i forkant av verdenscupen i Wisla.

WISLA/BERGEN (TV 2 Sporten): Anders Jacobsen og & co. er på plass i Wisla etter suksessen i hoppuka. Alt så bra ut med norske øyne etter tirsdagen kvalifisering, der alle de norske kvalifiserte seg for onsdagens storbakkerenn.

– Vi ble tatt utrolig godt imot i Polen etter suksessen i hoppuka, og vi var tilbake på sporet på trening og i kvalifisering både ettermiddag og kveld. Det er viktig for oss å se fremover mot neste renn. Flere av gutta imponerte på trening, og jeg forventer at vi er med og kjemper blant de beste i rennet onsdag kveld. Målsettingen er at vi har tre blant de ti beste og at alle seks kvalifiserer seg for finaleomgangen, sa landslagstrener Alexander Stöckl etter tirsdagens kvalifisering.

Les også: Hopplandslaget i flydrama: – Det er klart man blir usikker når man sitter i et «cowboy-fly»

Senere ble stemningen en annen.

Tre hoteller rammet
En tyveribande gikk fra hotell til hotell og stjal PC-er, telefoner, iPader og penger. Totalt var det tre hoteller med utøvere på som ble rammet.

Banden skal ha gått fra rom til rom og tatt seg inn på rommene etter hvert. Dersom de hadde sett at det var folk på rommet hadde de sagt «wrong room» og gått videre.

Det norske laget ble rammet, i tillegg til flere andre nasjoner og lag. To av de norske lederne ble frastjålet utstyr i tillegg til at noe av lagets reisepenger ble stjålet.

– Dette er utrolig kjedelig, og det verste var at det sto uniformerte vakter på hvert hotell. Denne banden var godt forberedt og lurte alle trill rundt. Det var lite vi kunne gjøre, sa en oppgitt landslagstrener Alexander Stöckl.

Hopperne bekrefter hendelsen til tv2.no men toner ned den opprinnelige meldingen noe.

Mistet PC-en
Fysioterapeuten og assistenttreneren er de to lederne på det norske laget som er rammet av banden, men sier det er ingenting som ikke kan erstattes.

– Det verste jeg mistet var en PC med Fleksnes-episodene mine, sier assistenttrener Magnus Brevig til tv2.no.

Ingen av hopperne skal ha blitt rammet, og det sies hendelsen ikke preger laget i nevneverdig grad, selv om det er en ubehagelig opplevelse.

Hoppledelsen bekrefter at sikkerheten vil bli tatt opp med arrangørene og forholdet skal være politianmeldt.

(©NTB/TV 2 Sporten)