HENTER NEYMAR? Sir Alex Ferguson vil hente Neymar til Old Trafford.
HENTER NEYMAR? Sir Alex Ferguson vil hente Neymar til Old Trafford.

Sjekk onsdagens fotballrykter: – Ferguson vil snyte Barça og Real Madrid for Neymar

Og Michael Laudrup planlegger også et nytt «røverkjøp» fra Spania. Få med deg ryktebørsen her!

Her er dagens tips fra ekspertene! sportogspill.no

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no

Følg overgangene i vårt overgangssenter – 24 timer i døgnet!

TV 2 Sporten har levert fotballrykter gjennom hele perioden der overgangsvinduet har vært stengt.

Klubber har kunnet signere Bosman-spillere, men nå er overgangsvinduet endelig åpent og kjøpefesten kan starte.

Vi leverer selvsagt også alle store overganger med en gang de er bekreftet.

Tips oss om fotballrykter her!

Premier League:

– Barcelona eller Real Madrid? Det er begge to store klubber, de største i verden, men jeg har ikke skrevet under på en forhåndskontrakt med noen av dem

I løpet av de siste årenes overgangsvinduer har Santos-stjernen Neymar vært het på ryktebørsen. Nå skriver brasilianske medier at også Manchester United vil forsøke å friste Neymar til europeisk fotball. Sir Alex Ferguson vurderer et bud «av betydelig størrelse» på den brasilianske landslagsstjernen til sommeren. Tidligere har Neymar blitt koblet til Barcelona, Real Madrid, Manchester City og Chelsea. Selv om det ryktes at Barcelona allerede har skrevet under på en «forkjøpsavtale» med Neymars agenter, hindrer ikke det Ferguson i å forsøke seg med et bud på den ettertraktede 20-åringen. Under Fifas Ballon d’Or-galla mandag gjentok Neymar på en pressekonferanse at han vil spille i Europa.

– Det er viktig å spille i Europa, men jeg vet fremdeles ikke til hvilken klubb jeg skal gå, eller om jeg kommer til å forlate Santos før eller etter VM, sa Neymar.

Han avviste at han allerede er enig om å gå til Barcelona eller Real Madrid.

– Barcelona eller Real Madrid? Det er begge to store klubber, de største i verden, men jeg har ikke skrevet under på en forhåndskontrakt med noen av dem, slo Neymar fast, ifølge Mundo Deportivo.

PÅ SAMME LAG? Messi og Neymar. (Foto:
  KAZUHIRO NOGI/Afp)
PÅ SAMME LAG? Messi og Neymar. (Foto: KAZUHIRO NOGI/Afp)

Kun formaliterer gjenstår før Liverpool fullfører overgangen for Blackpools Tom Ince. Ifølge flere ulike engelske aviser er partene enige om en overgangssum på omlag 55 millioner kroner for 20-åringen.

Swanseas danske suksessmanager Michael Laudrup ønsker seg Stoke-spissen Kenwyne Jones som erstatter for Danny Graham, som trolig blir solgt til enten Reading eller Sunderland.

Laudrup planlegger også et nytt «røverkjøp» fra Spania. Han skal ha kommet med et bud på omlag seks millioner kroner for Real Betis' midtbanespiller Jose Canas, skriver The Daily Telegraph.

Swansea-manager Michael Laudrup (Foto:
  Andy Lloyd/Ap)
Swansea-manager Michael Laudrup (Foto: Andy Lloyd/Ap)

Spanske Real Betis kan også få det vanskelig med å beholde midtbanestjernen Benat Etxebarria. Chelsea, Wolfsburg og Manchester City har vist interesse for 25-åringen.

Arsenal vil i løpet av uken komme tilby Theo Walcott en ny femårskontrakt verdt totalt 250 millioner kroner, hevder Daily Mail.

WalcottGoalFeiring (Foto: Tom Hevezi/Ap)
WalcottGoalFeiring (Foto: Tom Hevezi/Ap)

Manchester Uniteds får ikke lenger konkurranse fra Tottenham om underskriften til Crystal Palace-vingen Wilfried Zaha. Tottenham har nemlig gjort det klart at de ikke lenger vil følge opp sin interesse for 20-åringen, skriver The Daily Telegraph.

Samtidig vil Sir Alex Ferguson sende ut to unggutter på lån. Angriperen Davide Petrucci (21) og forsvarsspilleren Scott Wootton (21) forventes begge å bli klar for Championship-klubben Peterborough United på lån i løpet av uken. Det skriver Peterborough Telegraph.

Rafael Benitez har advart Chelseas veteraner om at de må forberede seg på å forlate Stamford Bridge når kontrakten går ut. Frank Lampard er en av dem som ikke får ny kontrakt, melder The Times.

Chelsea skal være svært interessert i å kjøpe Marouane Fellaini. Men det blir dyrt. Ifølge BBC har Everton satt en prislapp på 200 millioner kroner for midtbanespilleren. 25-åringen har scoret ni mål denne sesongen og flere klubber skal være interessert. Fellaini har drøyt fire år igjen av sin kontrakt på Goodison Park.

Marouane Fellaini, Everton (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Marouane Fellaini, Everton (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Øvrig:

– Jeg har tatt en avgjørelse om å vende tilbake som trener, men jeg har ikke tatt en avgjørelse med tanke på hvilken klubb jeg vil trene

Pep Guardiola sier at han nå er klar for å vende tilbake som trener igjen. Men foreløpig har han ikke fått noen nye trenertilbud. – Jeg har tatt en avgjørelse om å vende tilbake som trener, men jeg har ikke tatt en avgjørelse med tanke på hvilken klubb jeg vil trene, sier Guardiola til BBC Sports. – Jeg har ikke et nytt lag å gå til, men jeg vil svært gjerne tilbake som topptrener, konstaterer han. Spanjolen er blitt nevnt som en potensiell etterfølger for Sir Alex Ferguson i Manchester United og en mulig erstatter for Rafael Benitez i Chelsea og Roberto Mancini i Manchester City kommende sommer. Også den tyske storklubben Bayern München skal vurdere 41-åringen som ny sjef.

Men Guardiola sier at han nekter å kommentere spekulasjoner «av respekt for de klubbene som allerede har en trener».

DE AKTUELLE: Josep Guardiola og José Mourinho skal være de to
  eneste managerne som Sir Alex Ferguson anser som verdt å vurdere som
  hans etterfølger. (Foto: Andres Kudacki/Ap)
DE AKTUELLE: Josep Guardiola og José Mourinho skal være de to eneste managerne som Sir Alex Ferguson anser som verdt å vurdere som hans etterfølger. (Foto: Andres Kudacki/Ap)

Samtidig skriver den spanske avisen AS at Guardiolas tidligere rival José Mourinho nærmer seg slutten i Real Madrid. Mourinho skal ha boikottet Ballon d'Or-gallaen i Zürich fordi han han ikke ville sitte i samme fly som Iker Casillas fra Madrid til Zürich. Forholdet mellom dem er mer enn betent, og i de to siste kampene er sisteskansen blitt vraket fra startoppstillingen.

Arsenal vil gi Dortmund og Wolfsburg kamp om underskriften til Mainz ettertraktede spiller Adam Salai.

River Plates president har reist til Italia for å forhandle med Inter. Den argentinske klubben vil hente Ricky Alvarez. – Inter vil selge to spillere. Den ene er Wesley Sneijder og den andre Ricky Alvarez. Jeg er her for Alvarez. Jeg skal treffe deras direktører og siden får vi se hva som hender, sier River-president Daniel Passarella.

Tyrkiske Galatasaray bekrefter at klubben har kommet med et bud på Inter-stjernen Wesley Sneijder. Klubben har kommet med et bud på 130 millioner kroner for nederlenderen, opplyser klubbdirektør Ünal Aysal til GSTV, som er Galatasarays egen TV-kanal. – Vi har kommet med et bud og håper å få ham hit til klubben, sier Aysal. Sneijder har totalt spilt 116 kamper og scoret 22 mål for Inter i Serie A.

HET POTET: Wesley
  Sneijder har falt i unåde i Inter. Nederlenderen har vært linket til
  flere klubber de siste årene, men Kasper Wikestad tar en råsjanse på
  at midtbanespilleren ender opp hos Liverpool. (Foto: Sandro Perozzi,
  © SP AP JF**LON**)
HET POTET: Wesley Sneijder har falt i unåde i Inter. Nederlenderen har vært linket til flere klubber de siste årene, men Kasper Wikestad tar en råsjanse på at midtbanespilleren ender opp hos Liverpool. (Foto: Sandro Perozzi, © SP AP JF**LON**)

Marseille ønsker å beholde Joey Barton i ytterligere én sesong. 30-åringen er for øyeblikket utlånt fra QPR.

David Villa kan ende opp i Atletico Madrid til sommeren. Ifølge spanske medier vil Atletico Madrid hente Villa fra Barcelona som erstatter for Radamel Falcao, som vil forlate klubben ved sesongslutt.

Serie A-giganten Juventus nærmer seg underskriften til Fiorentina-stjernen Stevan Jovetic, hevder italienske medier.

Juventus' Serie A-rival Inter føler seg sikker på å kunne kapre signaturen til Nuri Sahin, som for øyeblikket er på lån fra Real Madrid hos Liverpool. De ser på Sahin som en perfekt erstatter for Wesley Sneijder, som klubben nå jobber med å få solgt.

Hvem håper du din klubb kjøper i januar? Ta debatten i kommentarfeltet under!