Armstrong letter på sløret – hos Oprah Winfrey

Lance Armstrong har bestemt seg for endelig å snakke om dopingdommen mot ham og utestengelsen fra sykkelsporten.

Han har latt seg intervjue av Oprah Winfrey, og torsdag i neste uke blir programmet sendt på lufta. Da vil den amerikanske syklisten fortelle sin versjon av dopingskandalen, som endte med at han ble utestengt fra sykkelsporten for livstid. Han ble også fratatt alle de sju strake seirene han sikret seg i Tour de France fra 1999 til 2005.

«Armstrong vil snakke åpent om den påståtte dopingskandalen, om alle de årene han er blitt beskyldt for juks, og om påstandene om at han har løyet om bruk av forbudte stoffer gjennom hele sykkelkarrieren sin», heter det i en pressemelding fra Oprah Winfrey Network som skal sende programmet og intervjuet.

The New York Times kunne lørdag fortelle at Armstrong vurderer å innrømme bruk av dopingmidler. Avisen skal ha fått sine opplysninger fra folk som står Armstrong nær, men også fra folk i det amerikanske

Gjennom en innrømmelse håper Armstrong at han igjen skal få retten til å konkurrere i idretter som følger WADA-koden, som maraton og triatlon. Han håper altså at livstidsutestengelsen skal oppheves til fordel for en mildere dom.

Men hvorvidt det medfører riktighet eller ikke at Armstrong skal være villig til å komme med innrømmelser, er veldig uklart, for advokaten hans, Tim Herman, sier til USA Today at det absolutt ikke har vært samtaler med antidopingmyndighetene om eventuelle tilståelser. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2