TILSTOD: Lance Armstrong skal ha innrømmet dopingbruk i intervjuet med Oprah Winfrey.
TILSTOD: Lance Armstrong skal ha innrømmet dopingbruk i intervjuet med Oprah Winfrey.

Armstrong forteller alt til Oprah

Den avskiltete sykkelstjernen Lance Armstrong stiller i åpenhjertig intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey.

Oprah Winfrey får Lance Armstrong som gjest som en del av serien «Oprah's Next Chapter» torsdag 17. januar, avslører oprah.com.

I det eksklusive intervjuet skal han fortelle alt om dopinganklagene som har preget nyhetsbildet rundt amerikaneren de siste årene.

Armstrong har over lengre tid blitt beskyldt for doping og i fjor høst mistet syklisten alle Tour de France-titlene sine etter det amerikanske antidopingbyrået (USADA) sin rapport som avdekket systematisk doping på US Postal-laget amerikaneren syklet på.

Rapporten konkluderte med at laget «hadde det mest sofistikerte, profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet som sporten noensinne har sett».

Texaneren har hele tiden bedyret sin uskyld, selv om nettet har snøret seg stadig tettere rundt ham. Han er også blitt utestengt fra sykkelsporten på livstid.

I pressemeldingen fra teamet rundt Oprah Winfrey står det at 42-åringen vil fortelle alt uten sperrer.

– Armstrong vil adressere de påståtte dopingskandalene, år med anklager om juksing og at han er siktet for å lyge om bruken av prestasjonsfremmende dopingmidler gjennom hans lange karrière som syklist, heter det i meldingen.

Lørdag skrev New York Times at Armstrong vurderer å innrømme dopingbruk for å komme tilbake til sykkelsporten.

Avisen hevdet at mannen som ble verdensmester under VM i Oslo i 1993 ønsker å bekjenne sine synder for å få muligheten til å konkurrere igjen.

Les også: – Armstrong vurderer å innrømme dopingbruk
Les også: Kjærgaard innrømmer dopingbruk: – En løgn jeg hadde bestemt meg for å ta med meg i graven

I fjor høst innrømmet den norske syklisten Steffen Kjærgaard dopingbruk. Kjærgaard syklet på US Postal-laget samtidig som Lance Armstrong. Flere andre som syklet på det laget har innrømmet doping og har bidratt i rapporten fra USADA.

Armstrong mistet flere store økonomiske støttespillere etter avsløringene, og har også trukket seg som styreformann for kreftorganisasjonen Livestrong som han var med å skape.

Så gjenstår det å se om Lance Armstrong velger å stå på historien om at han er dopingfri, eller om det faktisk er slik at han har dopet seg i sin karrière.