Kristoff
Kristoff

Kristoffs lag vraket fra Giroen

– Det er dritt, sier nordmannen.

Tirsdag ble det klart at Alexander Kristoffs (25) russiske lag Katjusja ikke får delta i Giro d'Italia. Katjusja mistet World Tour-lisensen før jul, og laget har ikke fått plass på Giroen sin Wild Card-liste.

– Slik er reglene
– Det er dritt. Vi var ranket som det nest beste laget i verden, men slik er reglene. Det er ikke noe jeg får gjort noe med, sier Kristoff til TV 2.

Kristoff valgte å fortsette i det russiske laget selv om de mistet World Tour-lisensen. Bronsevinneren fra OL har som mål å sykle Tour de France denne sesongen, men også det rittet kan stå i fare for Katjusja.

Les også: Kristoffs lag vraket fra Giroen

– Jeg tenker ikke så mye på det, men jeg håper ikke dette vil ha noe å si for mulighetene for å kjøre Touren. Resultatmessig er vi overkvalifisert, men slik situasjonen er nå konsentrerer jeg meg bare om mine ting. Nå er fokuset på klassiker-sesongen, forteller Kristoff.

Tror på en plass
– Vi er ikke sikret en plass i Tour de France, men jeg har selvfølgelig tro på at vi får en plass, sier 25-åringen.

For øyeblikket holder nordmannen på med forberedelser til Tour of Qatar som starter 3. februar.

– En serie dårlige nyheter
TV 2 Sportens sin sykkelekspert, Mads Kaggestad, er ikke overrasket over at det russiske laget blir vraket fra Giroen. Han tror grunnen er at Katjusjas største stjerne, Joaquim Rodríguez, velger å satse alt mot Tour de France.

– Jeg tror arrangørene av Giroen ikke synes Katjusja har spennende nok lag hvis de stiller uten Rodríguez. Dette er den første negative ringvirkningen av at de mistet World Tour-lisensen. Dette kommer til å bli den første i en serie av dårlige nyheter for Katjusja, sier Kaggestad.

– Dette er veldig kjedelig for Kristoff som er en mann på vei opp. Han har hatt en fin sesong som han kan bygge videre på, men nå er alt bare rot. Det er masse usikkerhet, og jeg frykter at Katjusja ikke får være med i Tour de France heller.

Rodríguez har også indikert at han kan være på vei bort fra Katjusja etter at laget mistet World Tour-lisensen. Det kan føre til en enda lengre vei til Tour de France-start for Katjusja.

– Hvis de mister ham, så mister de mange World Tour-poeng. I tillegg er han et trekkplaster for arrangørene, sier Kaggestad.