Jönsson kunne ikke vente på Vålerenga

Jan Jönsson hadde ikke tid til å vente på en avklaring fra Vålerenga om trenerjobben i Oslo-klubben. Svensken valgte derfor i stedet å bli Aalesund-trener.

Den tidligere Stabæk og Rosenborg-treneren var senest søndag i møte med Vålerenga-ledelsen. Under et døgn senere var Jönsson klar som ny hovedtrener i AaFK.

– Det ble for hektisk med Vålerenga, både for dem og for meg. Jeg hadde lovet Aalesund et svar i løpet av mandagen, og da ble det for kort tid med Vålerenga. De kunne ikke gi meg et så hurtig svar, sier Jönsson til VG.

Nå ser 52-åringen fram til å jobbe med sin nye klubb. Han har skrevet under en ettårskontrakt, men med en intensjon om to års forlengning.

– Aalesund er en spennende klubb, og dette gir meg en god følelse. Det er en entusiasme som inspirer meg med klubben, og de er flinke til å fylle sitt stadion, mener Jönsson.

Svensken ledet Stabæk til seriegull i 2008. De to siste sesongene ledet han Rosenborg til to strake bronsemedaljer i eliteserien. Det var ikke godt nok for trønderklubben, og fikk i desember sparken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2