pausgråt
pausgråt

– Jentene gråt og vi gutta svelget litt

Ole Paus rørte alle i «Hver gang vi møtes».

Morten Abel ble hyllet i lørdagens «Hver gang vi møtes».

Artistene Kurt Nilsen, Marion Ravn, Ole Paus, Lene Marlin, Magnus Grønneberg og Anita Skorgan hadde mer enn nok av låter å velge mellom, siden Abels karriere rommer bandene Mods, September When, Peltz, samt egne soloutgivelser.

– Strålende bidrag

Anita Skorgan – som ble hyllet forrige uke – var første artist på scenen og gjorde samtidig sin musikalske debut i «Hver gang vi møtes».

Hun fremførte «I'll Come Back And Love You Forever» fra Abels soloplate fra 2001 med samme navn, og hennes tolkning falt i smak hos ham.

– Jeg syns Anita gjorde et strålende bidrag. Kjempefint. Hun hadde brakt poplettheten med det, og det kledde den veldig godt, sier han til TV2.no.

Se Anita fremføre «I'll Come Back And Love You Forever»

Hyller Grønnebergs mot

Nestemann på scenen var Magnus Grønneberg som fremførte Mods-klassikeren «Tore Tang». Abel priser Grønneberg for sitt mot, men virker å ha et ambivalent forhold til den norske klassikeren fra 1981.

– Det er jo en låt som henger på, på godt og vondt. Det er ikke en låt jeg pleier å fremføre frivillig selv, fordi den går langt tilbake i tid. Men jeg syns det var friskt at han tok en sånn låt. Den har et veldig Stavanger-uttrykk og -dialekt og er liksom en slags nasjonalsang der borte. Så det var tøft gjort.

Se Magnus fremføre «Tore Tang»

– Helt nydelig

Abel ga ut «Don't Forget Me» på 2001-albumet «I'll Come Back And Love You Forever», og i «Hver gang vi møtes» fikk han høre Lene Marlins tolkning av låta.

– Det var helt nydelig. Det er visst en låt som hun setter veldig stor pris på og hun hadde lyst til å gjøre den, og det skinte igjennom. Det var kjempefint å høre på, sier Abel.

Se Lene fremføre «Don't Forget Me»

Fyrverkeriet Marion

Marion Ravn gikk tilbake til 1991 og September When da hun fremførte en av deres absolutt største hitlåter fra albumet «Mother I've Been Kissed».

– Marion gjorde «Bullet Me» fra September When-tiden, og det var jo et fyrverkeri. Det var utrolig kjekt å se på, og den låten fikk et nytt liv. Jeg håper hun følger opp og bruker den i settlisten sin. Det oste av den fremførelsen. Det er veldig kjekt å se når hun er på scenen, fordi det ser ikke ut som hun har noen nerver. En opptur.

Se Marion fremføre «Bullet Me»

– Kurt får alt til å lyde fint

Kurt Nilsen hadde endret den poppete «Hard to Stay Awake» fra 1999 til å bli en countrylåt. Dette satt Abel pris på.

– Det er en låt jeg alltid gjør live og som alltid er like kjekk å spille. Fantastisk driv og jeg er veldig glad i den sangen, og det er tydeligvis han óg. Han gjorde en strålende fremføring. Han får alt til å lyde fint. Han har en fantastisk sangstemme og har et sjarmerende vesen.

Se Kurt fremføre «Hard To Stay Awake»

Kurt trekker frem «Hard To Stay Awake» som noe av det morsomste han gjorde i «Hver gang vi møtes», og sier rett ut at det ikke blir siste gang han fremfører låta.

– «Hard To Stay Awake» er en av de kuleste låtene jeg har fremført noen gang. Den går rett inn i settlisten, sier han.

Abel blir glad når TV2.no forteller ham at Kurt vil legge låten inn i konsertene sine.

– Er det sant? Så gøy, da. Jeg håper han mener det, for det er selvfølgelig en ære.

Se «Hard To Stay Awake»-duetten med Kurt og Morten

Rørt av Ole Paus

I 1997 var Abel ferdig med bandvirksomhet og lanserte solokarrieren med albumet «Snowboy». Det var her Ole Paus hentet sitt bidrag til sin Morten Abel-hyllest: «Lydia».

Ole Paus hadde endret den muntre poplåten med den triste teksten til å bli en mer dempet og melankolsk låt – med norsk tekst.

– Ole Paus spilte «Lydia» og da gråt jentene, og vi gutta satt og svelgte litt. Han hadde gjort det på sin herlige måte, og oversatt teksten selvfølgelig, og det ble så veldig sterkt. En flott opplevelse for alle som satt rundt bordet. Jeg tror ikke han er klar over hvor stor formidlingsevne han har. Det var veldig fint.

Se Ole Paus fremføre «Lydia»

Takknemlig

Etter alle hyllestene var fremført og dagen var over, satt Abel igjen med en følelse av takknemlighet for de andre artistene og for at han takket ja til å være med i «Hver gang vi møtes».

– Man sitter igjen med en følelse av takknemlighet. Da jeg kom hit var det en blanding av skepsis og litt frykt og spenning. Alt var ukjent og jeg kjente ikke menneskene jeg skulle jobbe med, men da vi ble kjent ble alt plutselig bare veldig kjekt og dagene gikk veldig fort. Det var en veldig god erfaring og jeg er veldig glad for at jeg sa ja til dette, sier Morten Abel til TV2.no.

Se Morten Abels vurdering av alle låtene øverst i saken!

Hør sangene på Spotify

Hør sangene på WiMP

Last ned sangene i iTunes