Vålerenga står uten hovedsponsor

Nordea har trukket seg helt ut som sponsor i Vålerenga etter 39 år. Oslo-klubben har dermed mistet en betydelig millionavtale, skriver NA24.

Nordea tok for to år siden over som hovedsponsor i Vålerenga. Avtalen var i utgangspunktet på fire år med opsjon på ytterligere to år. Men storbanken har sagt stopp etter de to første årene.

– Vi har valgt å avslutte vårt lange samarbeid med Vålerenga Fotball per 1. januar 2013, opplyser markedsdirektør Paal Sprakehaug i Nordea Norge til NA24.

Nordea har dermed sluttet sitt engasjement i VIF etter hele 39 år. Banken begrunner valget me endringer i sine prioriterte markedsaktiviteter for 2013.

Det er ikke klart hvor mye Nordeas avtale med Vålerenga var verdt, men ifølge NA24 skal den årlige utbetalingen ha ligget på runt 12-13 millioner kroner.

2012 var et turbulent år for Vålerenga, både på og utenfor banen. Klubben endte på 8.-plass i eliteserien og Martin Andresen forlot trenerjobben etter sesongen. I tillegg fikk også bråket rundt VIFs opsjonskjøp på Herman Stengel fra Stabæk negativ oppmerksomhet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2