Martin Andresen var på Stabæk trening 7. januar 2013. (Foto: TV 2)
Martin Andresen var på Stabæk trening 7. januar 2013. (Foto: TV 2)

Martin Andresen trente med Stabæk

Den tidligere Vålerenga-manageren startet året på trening med gamleklubben Stabæk.

Nadderud (TV 2 Sporten): Martin Andresen skal trene med Stabæk i ukene fremover. Stabæk-trener Petter Belsvik håper det vil resultere i en kontrakt.

– Planen er at han skal være med oss utover vinteren. Vi skal ta og føle på hverandre litt. Martin har lyst til å spille fotball og det kan han fremdeles heldigvis så det er vi glade for, sier Belsvik

– Tror du det resulterer i en kontrakt?

– Han hadde ikke vært med her ellers. Vi bruker tiden utover vinteren. Om det blir tre, fire eller fem uker til å finne ut om han er rett for oss eller vi for han. Har han det gøy med fotballen som i dag, er han en ressurs for oss, sier Belsvik.

Ferdig i Vålerenga
Andresen er selv mer ordknapp, men merker at han er litt unna toppformen etter juleferien.

– Hvordan er formen?

– Den er Ikke all verden så det er godt å være ferdig. Nå har jeg bare spilt squash de siste årene så jeg vet ikke hvordan formen er, sier Andresen.

Han fikk sparken som Vålerenga-manager i oktober etter fem år i Oslo-klubben. Det er lite trolig at han tar fatt på en ny trenerjobb i nærmeste fremtid.

– Nå har jeg hatt fem år med bra trøkk og har ingen planer nå. Det er en totalsituasjon som skal gå opp også så første halvåret blir jeg nok ikke trener, men etter det så får vi se, sier Andresen.

Les også: Rekdal forhandler med VIF i ettermiddag

– Har du fått noen tilbud?

– Ingen tilbud som er aktuelle!

Andresen fant seg godt til rette i klubben han spilte for før han reiste til Wimbledon i 1999 og ga de unge spillerne til Stabæk klare beskjeder under den nesten to timer lange økten på Nadderud.

– Er det fristende å dirigere og coache litt utpå der?

– Nei, nå er det veldig godt å bare kunne spille, men man snakker jo med hverandre utpå der, smiler Andresen.

– Er en slik ledertype noe Stabæk har manglet?

– Vi har et veldig ungt lag. Vi har en som er 26 og resten er rundt 20 så vi trenger litt rutine og det får vi med Martin, sier Belsvik.

Sikter mot opprykk
Stabæks ambisjon er å komme seg raskest mulig opp i Tippeligaen igjen, og klubben ønsker tre forsterkninger. En forsvars-, midtbane- og en angrepsspiller.

– I fjor hadde vi et større behov, i år vil vi bruke litt mer tid. Vi trenger primært erfarne spillere som har erfaring fra et høyt nivå. En i hvert ledd, sier Belsvik.

Det har vært spekulert i om Stabæk kommer til å selge Herman Stengel før sesongstart, men foreløpig er situasjonen uavklart.

– Tror du han forsvinner?

– Det har jeg ingen formening om, men jeg vet det ikke er noe bud på han nå så får vi se dersom det eventuelt kommer et bud som er godt nok.