Vålerenga er uaktuelt for Solbakken

Ståle Solbakken innrømmer at hans mislykkede tid i Wolverhampton er alvorlig for hans videre trenerkarriere. Samtidig utelukker han seg selv til den ledige trenerjobben i Vålerenga.

Den sparkede Wolves-manageren er lei seg over at han ikke fikk sjansen til å snu den engelske mesterskapsserieklubben på rett kjøl etter en turbulent høstsesong. De to siste ukene toppet det seg med tre strake serietap og en fadese (0-1) mot lille Luton i FA-cupen. Cupsmellen fikk klubbledelsen til å handle raskt lørdag kveld.

– Dette var en veldig stor mulighet med store sjanser for å lykkes. Du kan ha unnskyldninger og skylde på mye, men vi var ikke gode nok sammen i en periode. Det fikk konsekvenser, sier Solbakken til NRK dagen derpå.

44-åringen mener sparkingen i Wolverhampton er langt mer alvorlig for CV-en hans enn perioden i tyske Köln. Der ble han værende i ni måneder før han måtte gå. Klubben rykket til slutt ned fra 1. Bundesliga.

– Den ripa jeg har fått etter perioden i Wolverhampton er for meg den som er alvorlig. Det ville gått galt i Köln uansett. Der var jeg trener nummer 15 på ti år og trener nummer ti som fikk sparken i Bundesliga den sesongen, sier Solbakken.

Han opplyser til NRK at han vil ta pause fra treneryrket fram til sommeren. Vålerenga skal angivelig ha kontaktet Solbakken om den ledige trenerjobben i Oslo-klubben. Men for mannen fra Grue er det uaktuelt å bli VIF-trener med det første. – Nei, det er totalt uaktuelt nå, slår han fast. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2