Ullevålseter slått med over ni minutter

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 10.-plass på den 2. etappen av Dakar-rallyet søndag.

Spanske Joan Barreda vant etappen med en tid som var 9.42 minutter raskere enn Ullevålseters etappetid. Med 2.52.13 var nordmannen nummer ti på etappen. Veteranen er nå nummer åtte sammenlagt, med 9.27 opp til Barreda. Ullevålseter var likevel godt fornøyd med dagen.

– Nok en god dag for min del. I det hele tatt en god start på Dakar 2013. Men Barreda kjørte forbi meg i en kjempefart, og han følte jeg det var lite å gjøre med, kommenterte Ullevålseter i en pressemelding.

– Jeg kjørte for meg selv i hele dag, hvilket jeg vanligvis ikke liker. Det er ofte best å slå følge med noen gjennom sanddynene som en kvalitetssikring på navigering og tempo. Men jeg synes det fungerte bra å velge mitt eget tempo og min egen rute, tilføyde han.

Barreda fører an også i sammendraget. Han har 5.36 minutters forsprang på annenmann Ruben Faria fra Portugal. Søndagens spesialetappe gikk over 245 kilometer. Både start og mål var i Pisco. Ullevålseter trivdes godt i det tørre terrenget i Peru.

– Underlaget passer meg meget bra nå. Det beste jeg vet er å kjøre i sanden, og det er det mye av nå, sa 44-åringen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2