Alex Ferguson, Zeki Fryers (Foto: SCANPIX)
Alex Ferguson, Zeki Fryers (Foto: SCANPIX)

Ferguson mener Tottenham har lurt United: – Jeg er skuffet

Hevder Spurs brukte skitne triks for å hente unggutt.

Manchester United-manager Alex Ferguson beskylder Tottenham for å ha manipulert regelverket etter at de hentet unggutten Zeki Fryers tidligere denne uken.

Forsvarsspilleren kom fra Standard Liege, men var United-spiller så seint som i fjor sommer da han ble kontraktsløs på Old Trafford. Også den gang var Spurs interessert i å signere 20-åringen, og hentet han inn på prøvespill. Men de ble ikke enige med United om en utdanningskompensasjon. Sannsynligvis ville denne summen vært opptil 60 millioner kroner.

I stedet signerte Fryers for det belgiske laget med en prislapp på vel 2,5 millioner kroner.

Les også: Tottenham signerer ettertraktet tysk juvel

– De har manipulert regelverket
Det får Ferguson til å reagere kraftig.

– Jeg er skuffet over Tottenham. De har tydelig manipulert regelverket. Premier League bør se nærmere på dette. Det være seg spor, telefonopptak eller noe. Det er åpenbart hva som har skjedd. Jeg mener de bør stoppe overgangen inntil de har undersøkt nærmere, sier han ifølge The Guardian.

Fryers overgangssum fra Standard Liege skal angivelig være vel ni millioner kroner. Langt billigere enn de 60 millionene som United sannsynligvis hadde krav på i fjor.

– De forsøkte å kjøpe han fra oss mot slutten av forrige sesong. Så hadde de han på prøvespill og uttalte at de ikke hadde råd til å kjøpe han. Og så plutselig ender han opp i Standard Liege. Jeg forventet at han skulle gå til Tottenham når overgangsvinduet åpnet i januar, sier en hoderystende Ferguson.

Les også: Jol om Forren-interessen: – Ikke sant

– Hadde hjemlengsel
Tottenham-ledelsen forsvarer seg med at kun tok kontakt med Fryers etter at de fikk rapporter om at «han hadde hjemlengsel i Belgia».

– Zeki likte seg i Standard, men da de sparket manageren i november var han ikke i fremtidsplanene til den nye manageren. Det aksepterer han og forstår at er en del av fotballen. En kombinasjon av dette og det at han hadde hjemlengsel, førte til at han ville returnere til England, sier en Spurs-talsperson til avisen.

– Agenten hans tok kontakt med flere klubber i England. Dette ga oss en ny mulighet til å signere spilleren. Og i henhold til FIFA-reglene så vil United motta fem prosent i utdanningskompensasjon, sier han.

United har foreløpig ikke levert noen formell klage til Premier League, og ligaledelsen har heller ikke kommentert saken.

Fryers fikk i sin tid seks a-lagskamper for United. Han er foreløpig kun tatt opp på rekruttlaget til Spurs.

Les også: Sjekk fredagens fotballrykter

Ezekiel Fryers (Foto: NICOLAS LAMBERT/Afp)
Ezekiel Fryers (Foto: NICOLAS LAMBERT/Afp)