Løseth overrasket med 4.-plass i Zagreb

Nina Løseth (23) leverte nest beste tid i finaleomgangen og tok sin beste plassering i verdenscupen med 4.-plass i slalåmrennet i Zagreb fredag.

Den norske jenta kjørte forrykende i annen omgang, og en rekke konkurrenter fulgte uten å kunne tukte Løseth. Først da canadiske Erin Mielzynski (5.-plass første omgang) satte utfor, ble Spjelkavik-alpinisten vippet ned fra lederplassen.

Tidligere denne sesongen har Løseth plukket noen verdenscuppoeng i slalåm i Levi og Åre, men fredagens var hennes første topp 30-plassering utenfor Norden. Hennes beste verdenscupplassering fra før var en 5.-plass i nettopp Zagreb i februar 2008.

Til slutt var det tre alpinister som klarte å overliste Løseth og hindre henne i å ta turen opp på seierspallen. 33 hundredeler skilte opp til tredjeplassen for Løseth. Den amerikanske 17-åringen Mikaela Shiffrin vant rennet suverent. Hun var raskest i finaleomgangen og var 1,19 sekunder foran svenske Frida Hansdotter i mål. Mielzynski ble nummer tre.

Før annen omgang var Løseth 2,02 bak Shiffrin, men i finaleomgangen tapte norske 23-åringen kun sju hundredeler til amerikaneren ned slalåmbakken i den kroatiske hovedstaden. (©NTB)