Lewis Holtby, kaptein på Tyskland U21 (Foto: Patrick Sinkel/Ap)
Lewis Holtby, kaptein på Tyskland U21 (Foto: Patrick Sinkel/Ap)

Tottenham signerer ettertraktet tysk juvel

Lewis Holtby slutter seg til Spurs til sommeren.

Tottenham har sikret seg det tyske stortalentet Lewis Holtby. 22-åringen kommer først til sommeren, som Bosman-spiller fra tyske Schalke. Han fullfører dermed sesongen i Bundesliga-klubben.

Det bekrefter Tottenham på sin hjemmeside.

Full oversikt: Sjekk alle PL-overgangene her!

Holtby regnes som ett av de største fotballtalentene i Europa og har vært på raderen til en rekke storklubber. Midtbanespilleren har engelsk far og tysk mor, men har valgt å representere landslaget til Tyskland. A-landslagsdebuten for Joachim Löw kom i VM-kvaliken i fjor sommer.

– Vi er henrykte over å meddele at vi er blitt enig med den tyske U21-landslagskapteinen Lewis Holtby om en overgang fra Bundesliga-klubben Schalke. Det gjenstår kun en legesjekk, melder Spurs.

Holtby ligadebuterte for Alemannia Aachen i 2007 og imponerte nok til en kontrakt med Schalke i 2009. Holtby ble lånt ut til både Bochum og Mainz, før han etablerte seg hos blåtrøyene i fjor. Foreløpig står han med 75 kamper og elleve scoringer for Schalke.

Les også: Disse spillerne kan ende opp i Premier League

TV 2 Sportens London-baserte fotballblogger og reporter Lars Sivertsen skrev dette om Holtby tidligere denne uken:

– Den tyske midtbanespilleren – som har engelsk far – har annonsert at han forlater Schalke når kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Holtby har god teknikk, god pasningsfot og er kvikk i beina. Burde med andre ord skli rett inn på et av de mer offensive Premier League-lagene. Er blitt koblet til Tottenham, Arsenal og Liverpool, men spørsmålet er om han går til England nå i januar eller om klubbene nøyer seg med å signere han på en såkalt førkontrakt.