tomh (Foto: AFP)
tomh (Foto: AFP)

Vålerenga og Rosenborg kjemper om Høgli

Landslagsbacken forlater Club Brugge og kan være på vei tilbake til norsk fotball.

Oslo (TV 2 Sporten): 28-åringen og Brugge er enige om at backen skal forlate den belgiske klubben i dette overgangsvinduet.

Høgli utelukker ikke en retur til Norge, og selv om gamleklubben Tromsø kanskje er mest nærliggende da familien allerede har flyttet hjem til Troms så avviser klubben at en overgang dit er aktuelt.

– For Tromsø ble han for dyr. Det var en rimelig lett avgjørelse å ta. Brügge krevde for mye. For oss var det for mye penger for en høyreback. Hadde vi hatt de pengene hadde vi brukt de på noe annet enn en høyreback, sier Tromsø-trener Agnar Christensen til tv2.no.

Men etter det TV 2 Sporten erfarer ønsker både Vålerenga og Rosenborg å sikre seg den tidligere Bodø/Glimt- og TIL-backen.

RBK har lenge vært interessert i Strømsgodsets Lars-Christopher Vilsvik, men han skal ha blitt for dyr for trønderne. Vålerenga har store deler av sesongen benyttet ferske Simon Larsen på høyreback og er ute etter å styrke forsvarsleddet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

tommm
tommm

Høgli sier til TV 2 Sporten fredag at han ikke har noen kommentarer til et eventuelt klubbskifte, men hans agent letter litt på sløret.

– Det har vært en del henvendelser fra forskjellige klubber. Hvis vi sier at det har vært mellom to og ti henvendelser fra ulike klubber. Både fra Norge og utlandet, sier Høglis agent, Bjarne Goldbæk til tv2.no.

Avhenger av pris
Tom Høgli har vært mye inn og ut av laget etter han kom til Belgia i 2011. På to år har han spilt 41 kamper for den belgiske klubben. Landslagsbacken har egentlig halvannet år igjen av sin nåværende kontrakt, og må kjøpes ut av en ny klubb.

– Det er langt fra en henvendelse til et konkret tilbud. Det er Brügge som bestemmer prisen på Tom og de som avgjør om de vil selge eller ikke, sier Goldbæk.

Det er prisen som kan sette en stopper for en eventuell retur til Norge. Høgli har igjen et og et halvt år av kontrakten med Brügge og kan bli dyr.

– Club Brügge betalte i overkant av 10 millioner kroner for Tom når de kjøpte han fra Tromsø. De vil selvfølgelig ha igjen så mye som mulig, sier Goldbæk.

Viktig med spilletid
Høgli har mistet plassen som høyreback på landslaget på grunn av lite spilletid. Fast plass på laget er derfor et av nøkkelkritieriene når Høgli skal finne seg ny klubb.

– Tilbudet skal være riktig. Det viktigste for Tom er spilletid, i Belgia har han ikke spilt nok. Dette har gått ut over plassen på landslaget. Han er en god spiller med mange gode kvaliteter, så å finne en ny klubb skal ikke være noe problem. Han må føle seg ønsket og at være sikker på at han passer inn i klubben. I tillegg må det være et spennende tilbud, sier Goldbæk.

Kan ta tid
Det internasjonale transfervinduet har nettopp åpnet. Dette betyr at Høgli når som helst kan finne seg en ny arbeidsgiver. Goldbæk tror likevel jakten på en ny klubb kan ta tid.

– Jeg tror det kommer til å ta litt tid og at ingenting skjer med det første. Samtidig vet man aldri i fotballen. Om to timer kan det komme et knalltilbud Tom ikke kan si nei til, sier Goldbæk.