Justyna Kowalczyk (Foto: Jeff McIntosh/Pa Photos)
Justyna Kowalczyk (Foto: Jeff McIntosh/Pa Photos)

Johaug fikk Kowalczyk-bank: – Bør ikke bli mye mer enn ett minutt

Therese Johaug hadde ingen sjanse til å følge tiden til den polske jernkvinnen.

Toblach (TV 2): Therese Johaug kneppet inn verdifulle sekunder på Tour-leder Justyna Kowalczyk under torsdagens 15-kilometer og var ute etter ikke å tape for mye under dagens 3-kilometer klassisk.

Det ble fort klart at Kowalczyk gikk i et tempo Johaug ikke hadde sjans til å matche. Likevel var den norske sammenlagtkandidaten fornøyd med løpet.

– Totalt sett er jeg ganske fornøyd med rennet i dag. Det er en løype med mye staking og slake motbakker. Det favoriserer ikke meg, sier Johaug.

Kowalczyk gikk i mål 16,5 sekunder foran Laahtenmaki og 17,1 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Johaug kom inn på sjette plass 22, 2 sekunder bak Kowalczyk.

– Gir ikke opp
Dermed revansjerte den polske jenten seg etter en svak innsats torsdag. Hun plukket også med seg 15 sekunder som fører henne ett minutt og fem sekunder foran Johaug i sammendraget.

– Det bør ikke bli mye mer enn ett minutt. Men jeg gir ikke opp. Jeg vet det kommer et viktig renn i morgen, sier Johaug.

Les også: Johaug fikk svenskehjelp: – Må rette en stor takk til Kalla

Dalsbygda-jenta bøyer seg i støvet for det Kowalczyk viste på dagens etappe.

– Hun er i vanvittig god form. Det ser man når hun vinner med så mye på så kort tid. Det er rett og slett rått, sier Johaug.

Smertegrense på ett minutt
Lørdag skal jentene gå 10 km klassisk. Det er en etappe som passer Kowalczyk meget bra. I tillegg er det to innlagte spurter hvor vinneren kan hente 15 bonussekunder. Landslagstrener Egil Kristiansen innrømmer at det blir tøft å slå Kowalczyk i sammendraget.

– Jeg var klar over at Justyna er adskillig bedre i klassisk enn i fri teknikk. Jeg er ikke overrasket over at hun knuser de andre i dag, sier Kristiansen.

– Hvor går grensen på hva som er realistisk for de norske jentene å hente inn?

– Realistisk sett ligger det rundt ett minutt bak før siste etappe. Det blir vanskelig om det blir mer. Justyna er god i bakken. Det er realistisk med pallplass, men vi kan sikte litt over det som er realistisk. Vi får håpe det skjer ting underveis som kan hjelpe oss litt, sier Kristiansen.

Han tror Kowalczyk kommer til å gå hardt fra start på 10-kilometeren.

– Vi må bare prøve å være med så godt vi kan. Vi må prøve å forstyrre henne så mye som mulig. Hun skal i alle fall ikke få det lett, sier Kristiansen.

3 km klassisk resultatliste:

1. Justyna Kowalczyk 10:08,1 (15 bonussekunder)
2. Krista Laahtenmaki +16,5 (10 bonussekunder)
3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen +17,1 (5 bonussekunder)
4. Anne Kyllönen +17,7
5. Aino-Kaisa Saarinen +21,1
6. Therese Johaug +22,2
7. Kikkan Randall +24,2
8. Denise Herrmann +25,2
9. Charlotte Kalla +25,3
10. Heidi Weng +27,3