krist (Foto: Scanpix)
krist (Foto: Scanpix)

Kristoff blir i Katjusja

Alexander Kristoff utelukker at han vil forlate Katjusja etter at de mistet World Tour-lisensen.

Dersom anken til CAS-domstolen ikke når frem, må det russiske laget basere seg på invitasjoner til de største rittene.

Det er en situasjon Katjusjas største stjerne, Joaquim Rodríguez, virker å være lite tilfreds med.

Spanjolen - som toppet verdensrankingen etter 2012-sesongen - rapporteres nå å være nærme en overgang til Argos-Shimano.

– Jeg har ikke snakket med ham om dette, men jeg har lest det samme på nettet. Jeg kan skjønne ham i forhold til ønsket om å være med i Tour de France til sommeren. Årets løype passer ham svært bra, sier Alexander Kristoff.

– I tillegg er det ingen som kan stoppe ham, ettersom han står fritt til å forlate laget dersom vi mister World Tour-lisensen, legger han til.

Stavanger-syklisten har den samme klausulen i sin kontrakt. Bronsevinneren fra OL i London kommer imidlertid tid til å bli værende.

– Jeg trives i laget og har ingen planer om å forlate dem. Det er ikke mange lag som har muligheten til å inn ryttere nå. Hvis jeg skal forlate Katjusja, så blir det tidligst til neste år, hvis ikke det plutselig dukker opp et supertilbud, sier han og ler.

Kristoff er i full gang med sesongforberedelsene og har allerede vært på én treningsleir med Katjusja. Da TV 2 snakket med 25-åringen fredag var han ute på sykkeltur på Gran Canaria. Der er han sammen med familien for å legge et solid grunnlag før laget samles igjen 12. januar.

– Jeg er i bedre rute nå enn jeg har vært tidligere sesonger, så jeg tror dette blir et spennende år for meg, sier Kristoff, som sesongdebuterer sammen med Skys Gabriel Rasch i Tour of Qatar 3. februar.