Cole (Foto: TOBY MELVILLE/Reuters)
Cole (Foto: TOBY MELVILLE/Reuters)

Joe Cole klar for West Ham

Midtbanespilleren vender tilbake til gamleklubben.

Joe Cole vender hjem til gamleklubben West Ham. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Cole har signert en kontrakt på 18 måneder med The Hammers og vil bære draktnummer 26 som er samme nummer han brukte da han spilte for klubben fra 1998 til 2003.

– Dette er et fantastisk klubbytte for meg. Det å komme tilbake her bringer tilbake alle de gode minnene fra arenaen der jeg lærte å spille. Jeg er veldig glad for å få en ny mulighet her, sier han.

Joe Cole var med på å vinne FA Cupen med West Hams ungdomslag i 1999, og ble kåret til årets spiller i klubben i 2003. Nå har midtbanespilleren muligheten til å skrive et nytt kapittel i sin West Ham-karriere.

– Timingen var riktig for meg å vende tilbake hit. Jeg er tilbake i London, og er veldig glad for å være her. Jeg har alltid elsket denne klubben, og jeg håper jeg kan gi supporterne noen minnerike sesonger, sier Cole til klubbens hjemmeside.

Alsaker: – Latterlig Liverpool-tid
TV 2-ekspert Øyvind Alsaker mener det er bra for både Cole og West Ham at spilleren nå returnerer til klubben.

– Det er hyggelig at han kommer hjem. Jeg er så gammel at jeg husker da han slo igjennom midt på 90-tallet som 16-17-åring. Det var ingen de snakket mer om enn Cole på den tiden, sier Alsaker til TV 2 Sport.

Coles tid i Liverpool stempler Alsaker som en komplett fadese.

– Han benyttet aldri mulighetene i Liverpool. Helt fra utvistningen i første kamp fikk han en latterlig tid på Anfield, til en latterlig høy ukelønn, sier Alsaker.

Eksperten tror likevel Cole kan få et etterlengtet oppsving i London.

– Manager Sam Allardyce er kjent for å få sving på aldrende stjerner. Det kan skje igjen, sier Alsaker.

Cole (Foto: Chris Young/Pa Photos)
Cole (Foto: Chris Young/Pa Photos)