Boateng (Foto: Grabb fra Milan Channel)
Boateng (Foto: Grabb fra Milan Channel)

Her forlater Milan-stjernen banen i rasismeprotest

Både lagkameratene og motstanderlaget fulgte etter Kevin-Prince Boateng.

AC Milan-spiller Kevin-Prince Boateng forlot banen i protest da stjernemannskapet spilte treningskamp mot 4. divisjonslaget Pro Patria torsdag.

Bakgrunnen var rasistiske tilrop fra den ene tribunen i retning ghaneseren, samt lagkameratene Mbaye Niang, Urby Emanuelson og Sulley Muntari.

Se episoden i videovinduet øverst!

Ble hyllet at publikum
Boateng hadde ballen ute på siden da han plutselig stoppet opp vel 26 minutter inn i kampen. Han plukket så opp ballen og sparket den mot tribunen der ropene kom fra.

Den tidligere Tottenham- og Portsmouth-spilleren tok dermed av seg drakta og gikk av banen. Like etter fulgte lagkameratene etter, før også dommerne og Pro Patria-spillerne forlot gressmatta.

Boateng skal ha applaudert opp mot andre deler av publikum som tydelig reagerte med sinne mot de rasistiske tilropene.

Hendelsen ble fanget opp av tv-kameraene som filmet kampen og har skapt reaksjoner ute i fotballverdenen.

Får støtte av Kompany og Ferdinand
Manchester City-kaptein Vincent Kompany, Manchester Uniteds Rio Ferdinand og Stoke-spiss Michael Owen har alle tvitret støttemeldinger til Boateng i etterkant.

– Jeg kan ikke annet enn å hylle Milans beslutning om å forlate banen. Det er også verdt å merke seg at de fleste supporterne støttet spillerne, skrev Kompany.

– Hvis historien er sann, så fair play til han (Boateng). Veldig bra gjort, tvitret Ferdinand.

– Bildene fra Milan-kampen er sjokkerende. Det er synd at en spiller må ty til å gjøre slikt, i stedet for at myndighetene jobber proaktivt, meldte Owen.

Milan-kaptein Massimo Ambrosini kommenterer hendelsen slik:

– Det er veldig skuffende for alle som var på stadion. Men det var nødvendig (å gå av banen) for å sende ut et tydelig signal. Vi skal forsøke å vende tilbake dit. Først og fremst av hensyn til de små barna og alle andre som ikke hadde noe å gjøre med rasismen, sier han til Milans hjemmeside.