Jacobsen nok en gang nest best i kvalifiseringen

Tallet to er blitt en lykketall og et godt omen for hoppukeleder Anders Jacobsen. For tredje gang får han startnummer to i hoppuken.

– Dette ser jo optimalt ut. I Oberstdorf tenkte jeg at tallet to skulle jeg prøve å ha, og har greid det siden. I dag delte jeg annenplassen i kvalifiseringen med to polakker, men likevel fikk jeg totallet så dette ser bra ut, sa Anders Jacobsen til NTB.

Seks av sju norske hoppere er klare for det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuken i Innsbruck etter torsdagens kvalifisering.

Jacobsen leder hoppuken etter to imponerende seirer i både Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen. I kvalifiseringen gjorde han et jevnt godt hopp på 125,5 meter, som ga 123,6 poeng og delt annenplass. Bare østerrikeren Gregor Schlierenzauer kom foran med et svev på 123,5 meter, men han fikk 2,2 poeng mer enn Jacobsen. Derfor går det mot et veldig jevnt renn i østerrikerens hjemmebakke.

– Med trangere dresser så blir flygekurven litt annerledes, og vi ser ut til å landet på den samme plassen alle mann. Dessuten har det vært ekstrem lav fart i både trening og kvalifisering. Jeg synes det blir kjedelig, men resultatlisten viser tydelig hvem som er sterkest når farten er lav. Det blir kanskje litt kjedelig for publikum så jeg håper de slipper litt opp i rennet i morgen, og så får den som er tøffest nedi der og klarer å sette nedslag stikke av med seieren. Det er viktig med bra stil og det skiller lite. Det blir kanskje maks fem poeng som skiller første til sjetteplassen, sa Jacobsen.

Nordmannen som kanskje er minst like etterspurt hos mediene som Schlierenzauer etter sitt imponerende comeback holdet hodet fortsatt like kaldt. Østerrikeren har sagt at han ikke tenker på sammenlagtseieren. Det tror ikke Jacobsen noe på. (©NTB)