Terje 3 (Foto: Holm, Morten, © LOCH)
Terje 3 (Foto: Holm, Morten, © LOCH)

The Arctic Challenge kan bli avlyst

Den norske snowboardkonkurransen må skaffe 2,5 milloner kroner innen 15. januar.

Oslo (TV 2): Konkurransen kunne feiret 14-års jubileum i vinter, men ifølge daglig leder Henning Andersen ser det mørkt ut for en snowboardfest i halfpipen i Wyller i Oslo 9. mars.

- Vi har fått støtte fra Oslo Kommune på 1,7 milloner kroner, men mangler fortsatt sponsormilder på 2,5 milloner kroner for at vi skal klare å arrangere konkurransen. Det er veldig trist, men vi håper fortsatt at vi skal klare å få pengene på plass, sier daglig leder Henning Andersen.

- Burde vært på plass tidligere
TV 2s snowboardekspert Jonas Greve mener det er synd for norsk snowboard hvis konkurransen ikke blir gjennomført, men setter spørsmålstegn ved at finansieringen ikke er på plass tidligere.

- Arctic Challenge har en lang historie, og er kjent som en av de mer innovative konkurransene. Så jeg synes det jo selvfølgelig er trist, men samtidig er det litt i det seineste laget å skulle skaffe disse midlene nå. Med en såpass god TV-avtale på plass er det rart at de ikke har klart å skaffe flere norske og internasjonale sponsorer til å være med å dra lasset, sier Greve.

Andersen mener sponsormarkedet har blitt tøffere.

- Snowboard blir en tapende part i det store markedet, men vi skal jobbe på for å forhåpentligvis skaffe de resterende midlene. Men akkurat nå ser det mørkt ut, innrømmer han.

Også freestyle-VM sliter
I mars arrangeres freestyle-VM på Voss og i Wyller, med et budsjett på 16 millioner kroner. Også de sliter med sponsorfinansieringen.

- Det er et krevende marked, men vi har flere sponsorer på gang. Offentlig driftsstøtte får vi også, men vi har ingen kommunal eller andre garantier, sa daglig leder Trond Syversen i Freestyle-VM 2013 til Finansavisen i desember.

The Arctic Challenge har fått en frist til 15. januar for å skaffe pengene.