harland
harland

– Godt at Sigrid og Lisa våger å gi lyd

Slik reagerer to av landets mest populære komikere på Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønnes anklager mot Anne-Kat. Hærland.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne hevdet at Anne-Kat. Hærland har stjålet vitsene deres og brukt dem i sitt eget show.

Påstandene kom fram i komikerduoens ukentlige podcast.

Navnet på forrige ukes podcast var «Anne-Kat, rumpeklut og fredspris»,

– Anne-Kat. har tatt vitser både fra meg og deg, sa Bonde Tusvik.

– Ja, det er litt gøy. Artig at hun synes vi er så gode, svarte Tønne.

– Tøft at de gir lyd fra seg

Etter at podkasten kom ut, har flere av landets mest populære komikere omtalt den på Twitter. Blant dem er Terje Sporsem og Dag Søraas. Dette sier Sporsem til tv2.no:

– Det er bra det har kommet opp en debatt rundt stjeling av vitser og åndsverk i humorbransjen. Jeg vet ikke om Anne Kat. har kopiert andre komikere, men det er godt vi har friske jenter som Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne som våger å gi lyd fra seg når ting ikke er som de skal være.

Legger vitsen død

Dag Sørås sier at han aldri har opplevd at noen har stjålet hans vitser, men at han vet at det forekommer.

– Jeg opplevde en gang at en australsk komiker som heter Jim Jefferies fortalte en lignende vits som jeg hadde fremført. Dette var kun fordi vi hadde sammen tanken og ideen, og slikt forekommer. Når det skjer, legger jeg bare vitsen og materiale dødt.

– Gå og se selv

I podkasten skrøt Sigrid og Lisa litt av Hærland, men så gikk de tilbake til beskyldningene.

PELS: Sigrid Bonde Tusvik hadde kreppet håret for anledningen. (Foto: Roger Fosaas, © ps)
PELS: Sigrid Bonde Tusvik hadde kreppet håret for anledningen. (Foto: Roger Fosaas, © ps)

– Tilbake til Anne-Kat., for hun har tatt to av våre vitser og puttet dem inn i showet sitt. Vi skal ikke si hvilke, for det kan folk gå og se, sa Tusvik.

– Gå og se hvilken du tror er Sigrid sin og hvilken du tror er min, repliserte Tønne, og refererte til Hærlands stand up-show.

«En utslagsvask»

Bonde Tusvik ønsker ikke å kommentere uttalelsene ytterligere, men sier til Dagbladet at hun ikke lenger står inne for hva de sa i podkasten.

– Lisa og jeg kan ikke stå inne for det vi sier i podkasten, for den funker som en utslagsvask. Vi har på en måte sluttet å dusje og heller begynt med podcast.

Anne-Kat. har i flere medier nektet for å ha stjålet vitser fra duoen, og kaller dette «en helt håpløs beskyldning uten rot i virkeligheten».