Sterling (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Sterling (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Rodgers advarer nysigneringen: – Sturridge vet at dette er hans siste sjanse hos en klubb i verdensklasse

Men Liverpool-manageren er trygg på at Daniel Sturridge blir en suksess på Anfield, Rodgers har nemlig fulgt angrepsspilleren siden han var 12 år gammel.

Anfield (TV 2 Sporten) Årets andre dag ble en fin en for Brendan Rodgers. Først kunne han presentere Daniel Sturridge som overgangsvinduets første storsignering.

Deretter rundspilte Liverpool Sunderland foran et fornøyd hjemmepublikum på Anfield.

Hyllet laget
3–0 for andre gang på tre dager og kontakt med topp firelagene smaker godt for 39-åringen.

– I dag må jeg gi skryt til spillerne mine. En tøff juleperiode har gjort at det er mange trøtte og slitne spillere rundt omkring i landet, men se på innsatsen og intensiteten til spillerne i dag. Absolutt fenomenalt, sier Rodgers på pressekonferansen etter kampen.

– Sunderland er et vanskelig lag å slå under Martin O´Neill, men vi var helt overlegne og veldig, veldig gode i kveld, fortsetter en fornøyd Rodgers.

Les også:Herlig Sterling-chip og to mål av Suárez da Liverpool vant
Les også:Daniel Sturridge klar for Liverpool

– Folk sier Gerrard er i dårlig form
Luis Suarez stjeler igjen overskriftene etter to scoringer og en målgivende, men manageren trekker frem en annen spiller som helt spesiell.

– Se på Steven Gerrard. Folk sier han er i dårlig fysisk form, også spiller han en sånn kamp etter tre tøffe kamper i høytiden, skryter Rodgers.

– Du vil ikke se en bedre pasning enn det der denne sesongen, sier han og sikter til den fabelaktige assisten kapteinen vartet opp med på Suarez sin andre scoring.

Det er godt mulig nordiren har rett i det, men han kom ikke utenom å skryte litt av sin uruguayanske superspiss samtidig.

– Suarez vil ikke ha hvile, han ville ikke ha det da jeg prøvde å gi han det tidligere i høst. Én kamp i uka er ikke nok for han, han er på sitt beste når han spiller to eller tre i uka. Han er bevegelig, trener for fullt hver dag, gir full gass i alle kamper, sier en imponert sjef.

Gerrard and Suarez (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Gerrard and Suarez (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

– Nå eller aldri for Sturridge
Hovedfokus på pressekonferansen dreide seg likevel om signeringen av Sturridge, og den sannsynlige avgangen til Joe Cole.

Rodgers er fornøyd med å endelig å ha fått på plass den spissen han så gjerne skulle hatt i fjor sommer.

– Jeg har sett Daniel fra han var 12 år gammel, men det var som kjent i Manchester City han slo gjennom.

– Han vi gi oss mobilitet, fart, trøkk og ikke minst sult etter å prestere på topp. Daniel vet at han må vise seg frem og overbevise, han vet at han dette nok er den siste sjansen han får i en klubb i verdensklasse, sier Rodgers, som dermed kommer med en klar melding om at han forventer valuta for de om lag 110 millioner kronene Liverpool punger ut med.

På spørsmål om han er bekymret for et potensielt holdningsproblem hos den tidligere Bolton-spilleren, er Rodgers avslappet.

– Daniel vil komme inn hit og lære av toppspillerne vår her, som Stevie (Gerrard, red.anm.). Han vil lære om klubben, om det å være en fotballspiller, men også det å utvikle seg som menneske, tror manageren.

Sterling (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Sterling (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Forventer Joe Cole-avklaring innen et døgn
Samtidig er kantspiller Joe Cole på vei vekk innen kort tid.

– Joe snakker med West Ham. Jeg vet at det er samtaler. Vi får se hva som skjer de neste 24 timene, sier Rodgers.

Det er ventet en rask avklaring, som trolig innebærer at Cole får en sluttpakke på om lag 28 millioner kroner for å slutte i Liverpool. Samtidig går han ned fra en drøy million kroner i uka til knappe 500 000 kroner i West Ham.

Også QPR og Coles gamletrener Harry Redknapp har vist interesse for kantspilleren, men det er ventet at 31-åringen ønsker å returnere til sin gamle klubb West Ham.