Niklas Dyrhaug (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Niklas Dyrhaug (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Dyrhaug: – Kan være asmatisk reaksjon

Niklas Dyrhaug testet seg for luftveisproblemene i dag.

Niklas Dyrhaug brøyt Tour de Ski på søndag. Onsdag var 25-åringen på Norges idrettshøyskole i Oslo og gjennomførte en rekke tester for å avdekke hva som er årsaken til problemene med luftveiene.

– Jeg har ikke fått svar på noe ennå, men pusteprøvene var bra. Nå skal prøve litt andre astma-medisiner. Det kan ha vært en asmatisk reaksjon på grunn av allergi og været i Oberhof, der det er høy luftfuktighet og tåke, sier Dyrhaug til TV 2 Sporten.

Les også: Dyrhaug drar hjem fra Tour de Ski

Skiløperen fra Tydal merket tidlig at noe var galt og ville ikke risikere å spolere resten av sesongen ved å fortsette Touren. Han valgte derfor å reise hjem.

– Spesielt på dag to var det ille. Jeg kjente etter 100 meter at det her, det går ikke. Det sitter i luftveiene. Som å puste på halv maskin. Etter å ha vært syk i høst har jeg tydeligvis blitt mer ømfintlig. Jeg har jo nesten ikke vært syk de siste fem årene, og så har jeg plutselig vært mer syk de siste månedene enn de siste fem årene til sammen.

– Kroppen føles bra, men det er pusten som ødelegger. Så nå skal jeg prøve den nye medisinen. Jeg har jo ikke fått kjørt hardt på grunn av irritasjonen i luftveiene så får se hvordan jeg responderer. Det er skikkelig kjipt. Jeg var sikker på at jeg skulle smadre halve feltet i Tour de Ski, men nå må jeg bare gjøre det jeg kan for ikke å ødelegge mer av 2013-sesongen, for det er 2013 som skal bli året, avslutter Dyrhaug.