Sturridge (Foto: liverpoolfc.com)
Sturridge (Foto: liverpoolfc.com)

Daniel Sturridge klar for Liverpool

– Jeg har signert for å bli værende så lenge som mulig, sier den tidligere Chelsea-spissen.

Daniel Sturridge forlater Chelsea til fordel for Liverpool. Det bekrefter The Reds på sin hjemmeside onsdag ettermiddag.

Lengden på kontrakten er foreløpig ikke kjent, men ifølge Liverpool er det snakk om «en langtidskontrakt». Kjøpesummen er heller ikke bekreftet, men ifølge flere engelske medier skal det være snakk om 120 millioner kroner.

Han vil få draktnummer 15 i Merseyside-klubben.

Full oversikt: Sjekk alle Premier League-overgangene her!

– Gigantisk klubb
23-åringen er overlykkelig å være på plass på Anfield.

– Jeg er ydmyk og glad for å være her. Brendan Rodgers sier at han ser for seg en fremtid her for meg, og det gjør jeg også. Jeg har ikke signert her for å bare spille et par år før jeg reiser videre, sier Sturridge.

– Jeg har signert for å bli værende så lenge som mulig. Dette er en gigantisk klubb. For meg er det en av de største klubbene i verden. At vi har den fansen og de verdensklassespillere som vi har her er utrolig, sier han.

Les også: Chelsea har fått tillatelse til å snakke med Demba Ba

Lite spilletid i Chelsea
Sturridge kom til Chelsea i 2009 etter sitt profesjonelle gjennombrudd i Manchester City. Spissen etablerte seg raskt som en solid superinnbytter og endte med 24 scoringer i Chelsea-drakten.

Sturridges målform har også gitt han fire landskamper for England, samt flere kamper for Storbrittannia i fjorårets sommer-OL.

Denne sesongen har det imidlertid blitt færre kamper og scoringer grunnet skadeproblemer. Sturridge står med sju kamper og én scoring for Chelsea.

Sturridges overgang naturlig nok fart i ryktene om at Demba Ba nærmer seg en overgang fra Newcastle til Chelsea. Onsdag ettermiddag bekreftet The Magpies at de har gitt spissen tillatelse til å snakke med Chelsea.

Les også: Wigan leier Manchester United-talent