Jan Jönsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Jan Jönsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Jan Jönsson kan bli Aalesund-trener før helgen

– Vi ønsker å ha ny trener på plass raskt, sier klubbdirektør Henrik Hoff til tv2.no.

Color Line Stadion/Bergen/Trondheim (TV 2 Sporten): Aalesund har vært uten trener etter at Kjetil Rekdal fikk fyken i fjor høst. Nå tyder alt på at ny trener vil være på plass i løpet av få dager.

Etter det TV 2 Sporten erfarer er Jan Jönsson førstevalget til sunnmøringene. Svensken har vært uten jobb etter at han fikk sparken av Rosenborg forrige måned.

AaFK-ledelsen vil ikke bekrefte noen navn. Men klubbdirektør Henrik Hoff innrømmer likevel at forhandlinger med deres førstekandidat er like om hjørnet.

Vil ha med treneren til Gran Canaria
Tangotrøyene har tidspress på seg, ettersom de ønsker å ha sin nye trener på plass før avreise til treningsleir på Gran Canaria førstkommende lørdag.

– Målet vårt er at det skal begynne å nærme seg veldig. Men om vi klarer det til lørdag, det kan jeg ikke love 100 prosent sikkert, sier Hoff til tv2.no.

– Vi føler at vi nærmer oss veldig og at det spisser seg veldig til. Men vi har ikke satt oss ned og diskutert kontrakt med alternativene som er igjen. Vi ønsker å få en trener på plass raskt. Det er en målsetting. Men vi har hele tiden vært bevisst på at vi må bruke den tiden vi trenger for å få det til, sier han.

Les også: Se Jan Jönsson oppsummere 2012

Jönsson selv vil si minst mulig om AaFK-interessen.

– Jeg tror ikke det kommer til å skje noe denne uken, men man vet aldri. Jeg trenger litt tid til på å bestemme meg for hva jeg vil, sier Jönsson til tv2.no.

– Har tre navn på blokka
Hoff bekrefter at de har tre trenernavn på blokka. På direkte spørsmål om Jönsson sier han:

– Vi ønsker ikke å gå ut med navn som er aktuelle. Jeg ser det har vært spekulert i media, så får spekulasjonene fortsatt være til stede hos dere, sier Hoff.

– Er Jönsson en trenertype som passer i Aalesund?

– Ja, det er det sikkert. Det er sikkert mange gode trenere rundt omkring som kunne passet inn i AaFK. Men så gjelder det ut fra den situasjonen vi er: Å klare å plukke den rette treneren for 2013, sier Hoff.

Les også:LSK-Bolly klar for Fortuna Düsseldorf
Les også: Tromsø-veteran aktuell for skotsk toppklubb

Bergersen kan få korttidskontrakt
– Har dere en intern løsning på plass hvis det ikke løser seg med en ekstern trener?

– Ja, vi har vært åpen på at en intern løsning er ett av alternativene, sier Hoff.

Denne interne løsningen er Rekdals tidligere assistenttrener Kent Bergersen. Han vil i tilfelle bli tilbudt en korttidskontrakt på ett år.