Serena Williams (Foto: WILLIAM WEST/Afp)
Serena Williams (Foto: WILLIAM WEST/Afp)

Serena Williams: – Trodde jeg aldri kunne spille tennis igjen

USAs tennisdronning var redd hun ikke kunne returnere til banen etter blodpropp i lungene.

Serena Williams har hatt en fenomenal karriere, men for knappe to år siden kunne det gått virkelig gale for tennisesset.

Etter 2010-seieren i Wimbledon fikk Williams en brå pause da hun tråkket på glass og måtte gjennom to operasjoner. Begynnelsen av 2011 ble ikke bedre, da ble det funnet blodpropp i lungene hennes.

– Da jeg var syk tok jeg en test hos legen. Da fortalte han at han hadde en kompis som hadde opplevd det samme som meg. Han hadde pratet med kompisen en dag, og kompisen døde plutselig midt i samtalen deres. Jeg kunne også ha dødd, fortalte Williams til franske L'Equipe ifølge Expressen.

31-åringen, som nå er friskmeldt og klar for årets første Grand Slam i Australian Open 14 januar, var redd hun aldri kunne spille tennis igjen etter sykdommen.

– Det var et par måneder der jeg trodde jeg aldri kunne spille tennis igjen og jeg hadde ikke lyst til å vinne Wimbledon. Jeg ville bare bli frisk og dra hjem fra sykehuset, fortalte Williams.

Amerikaneren har hittil i karrieren vunnet hele 13 Grand Slam-titler og er en fryktet motstander for de fleste.

Men selv om Williams er tilbake på banen er hun fortsatt påvirket av blodproppen i lungene, og har ikke samme kapasitet til å puste som normale mennesker.

– Jeg har derfor jobbet mye med pusteøvelser i svømmebasseng for å gjøre lungene sterkere. Når jeg flyr mer en fire-fem timer må jeg ta en sprøyte for at blodtrykket skal bli lavere, sa Williams.

Les også:Serena Williams årets spiller

Williams er regnet som en av favorittene foran Australian Open og har allerede fått en god start på året med seier i de to første rundene i Brisbane International.

Brisbane International avsluttes 6 januar mens Australian Open har start 14 januar og varer frem til 27 januar.