JacobsLOTBergisel
JacobsLOTBergisel

Jacobsen stortrives i Innsbruck: – Ekstra morsomt å gjøre det bra der

Nordmannen skal tilbake til bakken hvor han utkonkurrerte østerrikerne sist han tok sammenlagtseieren.

Etter to av fire renn i den tysk-østerrikske hoppuka leder Anders Jacobsen, og nå vender han tilbake til bakken der han utkonkurrerte hjemmefavorittene da han tok sammenlagtseieren i 2006/07-versjonen av den tradisjonsrike konkurransen.

Fredagens tredje renn går nemlig i den mektige Bergisel-bakken i Innsbruck.

– Følelsen er bra, og jeg har fått en enorm selvtillit. Jeg hopper absolutt ikke som en klokke, det så vi i Garmisch, men jeg har vært i Innsbruck før. Jeg kjenner bakken, vet hvordan det ser ut, kjenner omgivelsene og vet hvordan publikum kommer til å oppføre seg. Det er viktig å ta hopp for hopp, men jeg er i kjempeform og gleder meg veldig til å komme i gang i Innsbruck, sier Jacobsen til TV 2 Sporten.

– Det er en veldig spesiell bakke og et ekstremt sjåvinistisk publikum?

– Ja, det er det. Og det er greit. De (østerrikerne) har sine helter og de fortjener å være helter. Hvis vi ser på de siste fem årene innen hoppsport så ser vi at det er en grunn til at det er sånn trøkk spesielt i Østerrike. De har gjort en formidalbel jobb, og er alltid oppi der, noe som kan gjøre det ekstra morsomt å gjøre det bra der selv, sier en smilende sammenlagtleder.

Les også: Stöckl: – Håper ikke Østerrike vinner

– Mer erfaren og med en god magefølelse
Jacobsen ble den yngste norske hopperen i historien til å vinne Hoppuka da han tok sammenlagtseieren som 21-åring i 2006/2007.

– Jeg er mer erfaren og tar litt lettere på ting nå enn det jeg har gjort før, samtidig som jeg er dønn seriøs i den jobben jeg gjør. Jeg er ikke bekymret for at det skal gå dårlig. Hvis det skjer, så skjer det. Det er ikke verdens undergang, men jeg har en veldig god magefølelse for det som skjer videre, så jeg håper den stemmer, sier 27-åringen.

Da Jacobsen tok sin historiske seier for seks år siden vant han kun ett av de individuelle rennene, nemlig det i den mektige Bergisel-bakken i Innsbruck. Stedet der den tredje av fire konkurranser avholdes fredag.

– Det var helt fantastisk. Jeg husker det som om det var i går, sier Jacobsen før han lukker øynene og tenker seg tilbake i tid.

– Når Morgenstern hopper går hele stadion «bananas», så sier de navnet mitt og så er det ikke en lyd. Det eneste jeg ser er min egen frostrøyk, som går feil vei, mimrer han.

Se videointervjuet med Jacobsen i vinduet øverst!

Artikkelen fortsetter under bildet!

JUBLET I 2007: Anders Jacobsen vant foran Thomas Morgenstern og Simon Ammann i Innsbruck for seks år siden.
JUBLET I 2007: Anders Jacobsen vant foran Thomas Morgenstern og Simon Ammann i Innsbruck for seks år siden.

Duellen med Schlierenzauer.
– Jeg har vært der før, jeg har vært nervøs der før og jeg har hoppet bra der før, fortsetter Jacobsen.

Det faktum at han i to av to renn har utkonkurrert den østerrikske hjemmefavoritten Gregor Schlierenzauer har vært ekstra moro for nordmannen.

– Han er stor i Østerrike, og han hopper fantastisk godt på ski. Det er like moro hver gang man slår Gregor Schlierenzauer, sier en positiv hoppukeleder.

Også Jacobsens sportssjef tror sammenlagtlederen vil gjøre det meget godt på ny, og er ikke bekymret for hva motstanderne hans finner på.

– Jeg tror at Anders sin hardeste konkurrent blir han selv, med tanke på å takle alt det som skjer nå og de forventningene som ligger rundt det, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til TV 2 Sporten etter den imponerende seieren i Garmisch Partenkirchen 1. nyttårsdag.

Se også hva lagkameraten Anders Bardal sier før det tredje rennet her:

689614

Tror du Jacobsen tar sin tredje strake seier i Hoppuka? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!