Northug (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Northug (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Northug takker svenskene etter semifinale-exiten: – Litt rart at de glemte at Hellner er på laget

Petter Northug var fornøyd med at svenskene ikke hjalp Marcus Hellner til en plass i sprintfinalen.

Petter Northug jr. var alt annet enn fornøyd etter tirsdagens semifinale-exit i sprinten. Calle Halvfarsson, Emil Jönsson og Marcus Hellner parkerte nordmannen på oppløpet, og tiden til Northug holdt ikke til en plass i finalen.

Les også: Hågen Krogh med sensasjonell sprintseier i Tour de Ski

Takker svenskene
26-åringen forlot skistadionet i Val Münstertal uten å snakke med pressen, før han spente på seg skiene og tok turen til skogs. Nå har likevel Northug uttalt seg om dagen på Bendit-bloggen sin.

For selv om det ikke ble en plass i finalen, skriver Northug at han er veldig fornøyd med dagen. En av grunnene til det er at Marcus Hellner ikke tok seg videre til finalen etter at hans tid i semien heller ikke holdt til helt inn.

– Svenskene hadde jo en god dag på jobben, bare litt rart de glemte at Hellner er på laget. Burde vel strengt tatt hatt han høyest mulig på lista, men jeg kan vel gjøre et unntak og takke dere for hjelpen, skriver Northug.

Marcus Hellner var klart sterkere enn Petter Northug på den siste etappen i Tour de Ski forrige sesong. I dag skal han slå Lukas Bauer.  (Foto: Grøtt, Vegard)
Marcus Hellner var klart sterkere enn Petter Northug på den siste etappen i Tour de Ski forrige sesong. I dag skal han slå Lukas Bauer. (Foto: Grøtt, Vegard)

– Fortsettelsen blir enklere for meg
Mosvika-ekspressen ligger nå ni sekunder bak russeren Maxim Vylegzhanin i sammendraget, mens Dario Cologna har 6,9 sekunder på nordmannen. Hellner har nesten halvannet minutt opp til Vylegzhanin på sjuendeplass.

Les også: Northug stakk til skogs etter semifinale-exiten

Onsdag er det hviledag, men på torsdag er det nye og tøffe tak for løperne. En 35 kilometer lang etappe fra Cortina til Toblach. Northug mener torsdagens løp er et av de viktigste i hele Tour de Ski.

– Fortsettelsen blir jo bare enklere for meg. Vi blir et samlet felt som enkelt tar igjen teten på torsdag. Nå har vi en hviledag i morgen. Da begynner trøkket. Neste løp er et av de viktigste i hele touren, skriver Northug.