Anders Jacobsen tok seieren i Garmisch også

Anders Jacobsen presterte et kanonhopp i annen omgang og tok seieren i nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen tirsdag.

Han lå på niendeplass etter første omgang, men fikk full klaff i finalehoppet med 143 meter, og det klarte ingen å slå. Østerrikeren Gregor Schlierenzauer, som ledet etter første omgang, ble slått med 0,9 poeng av nordmannen, som også vant det første rennet i hoppuken i Oberstdorf søndag.

– Det første hoppet mitt her i Garmisch var bra ut fra hoppkanten, men så fikk jeg skiene borti hverandre, og det ga ubalanse.

– Derfor satset jeg på akkurat samme måten i finaleomgangen, men jeg passet på å ha skiene litt lenger fra hverandre, og jeg kjente underveis i svevet i finaleomgangen at jeg ville sikre en plass på seierspallen dersom jeg fikk til nedslaget, sa Anders Jacobsen like etter rennet.

I annen omgang var han bare en halv meter bak bakkerekorden. Schlierenzauer strekte seg til 136,5 meter i sitt siste hopp, og det holdt ikke.

Jacobsen vant sin tredje seier i hoppuken og sin åttende verdenscupseier totalt, og han var første nordmann til å vinne nyttårsrennet siden Sigurd Pettersen, som gikk til topps i 2004. (©NTB)