Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje, © BEN)
Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje, © BEN)
Anders Jacobsen (Foto: Kerstin Joensson/Ap)
Anders Jacobsen (Foto: Kerstin Joensson/Ap)
Anders Jacobsen (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)
Anders Jacobsen (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)

Anders Jacobsen vant nyttårsrennet etter kjempehopp: – Begynner nesten å grine

Hoppukelederen var suveren i Garmisch-Partenkirchen.

Garmisch-Partenkirchen/Bergen (TV 2 Sporten): Anders Jacobsen tok sin andre strake triumf i Hoppuka med seier i nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen tirsdag.

Se vinnerhoppet i videovinduet øverst!

– Dette er stort!
Nordmannen var uheldig i svevet på sitt første hopp, men strakte seg likevel til 131 meter. Det holdt til 9. plass etter 1. omgang.

I 2. omgang fikk imidlertid Jacobsen full klaff og strakte seg til hele 143 meter. Det var det ingen som kunne matche, og Hoppuke-lederen økte dermed sin ledelse i konkurransen.

– Dette er så stort. Jeg begynner nesten å grine, sier Jakobsen til tv2.no.

Anders Bardal tok 3. plassen, mens Tom Hilde fullførte en solid norsk laginnsats med 4. plassen. Det er for øvrig 60 år siden sist Norge hadde to nordmenn inne blant de tre beste i Garmisch.

Gregor Schlierenzauer ledet etter 1. omgang, men endte til slutt på 2. plass. Østerrikeren ble til slutt slått med 0,9 poeng av Jacobsen.

Les også: «Skal vi danse»-Jacobsen om Schlierenzauers rumpevrikk: – Det blir ikke damer av dette

Se reportasje fra jubeldagen her (artikkelen oppdateres):

689478

– Fryktelig irritert over det første hoppet
Jacobsen måtte ta av seg hatten for sin egen innsats.

– I dag er jeg faktisk imponert over meg selv. Det er utrolig hvor mye energi det er i denne lille gutten. Eller jeg begynner vel kanskje å bli mann nå, smiler han.

– Jeg var fryktelig irritert over meg selv etter første hoppet. Jeg krysset skiene bak, og fikk en ubalanse. Da det skjedde tenkte jeg bare at jeg måtte rette det opp, og vende nesen nedover. At jeg likevel fikk så mange meter ut av det er jeg veldig glad for. I verste fall kunne hoppuka vært ødelagt der. Jeg ble for ivrig, og ville nok litt for mye, forteller Jacobsen.

Landslagstrener Alexander Stöckl hadde på sin side nesten ikke ord etter maktdemonstrasjonen.

– Dette er en av mine største dager som trener. Anders er fullstendig gal. Den feilen han gjorde i første omgang var så stor at alle andre ville falt ned. At han likevel flyr videre er helt utrolig, sier østerrikeren til tv2.no.

Les også: Hoppuke-leder Jacobsen med solid kvalik

– Tett duell med Gregor
Jacobsen er nå på god vei til å ta sin andre sammenlagtseier i Hoppuka. Den sindige 27-åringen sier selv han ikke tenker for mye på det, men mener likevel han har en god sjanse.

– Det blir en tett duell med Gregor framover nå. Berg Isel-bakken er helt annerledes enn denne, men jeg liker den. Schlierenzauer har vel aldri vunnet der, men det har jeg. Det gjelder bare å nullstille og finne rytmen, så får vi se, sier Jacobsen.

PS! Jacobsen vant Hoppuka i 2006/2007 og er den forrige nordmannen med triumf i den prestisjefylte konkurransen. Tirsdagens seier var den første av en nordmann i nyttårsrennet siden Sigurd Pettersen gikk til topps i 2004.