Johaug slo Kowalczyk i sprintprologen

Therese Johaug gikk inn til en sterk 9.-plass i sprintprologen i fri teknikk i Val Müstair tirsdag. Hun slo Tour-leder Justyna Kowalczyk.

Men det var amerikanske Kikkan Randall som var best i prologen. Hun gikk inn til 3.38,22 minutter og var 4,82 sekunder foran svenske Charlotte Kalle. Aurore Jean fra Frankrike var tredje best i prologen. Hun var 4,92 sekunder bak Randall.

Ingvild Flugstad Østberg ble best av de norske på fjerdeplass. Hun var 4,94 sekunder bak teten. Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk også en solid prolog og ble nummer sju, 7,82 sekunder bak den amerikanske vinneren.

Johaug var 8,12 sekunder bak på niendeplass. Hun slo Kowalczyk med 2,06 sekunder. Den polske jenta ble nummer 18.

– Jeg føler meg veldig bra, og synes jeg fikk til en veldig god prolog. Plasseringen bekrefter at jeg er i bra form, for det er ikke ofte jeg er så høyt oppe i sprintprologen i fri teknikk, sa Johaug til NRK.

Kristin Størmer Steira og Heidi Weng tok seg også videre på delt 23.-plass. De var 11,04 sekunder bak Randall. Den siste norske deltakeren, Marthe Kristoffersen, endte som nummer 36 og får ikke gå utslagningsrundene. Hun var 13,61 sekunder bak Randall. (©NTB) (©NTB)