SotonArseWeb
SotonArseWeb
SelvmaalWeb
SelvmaalWeb

Akrobatisk selvmål ikke nok for Arsenal

Southampton klarte uavgjort mot Arsène Wengers mannskap i en kamp der de selv scoret begge målene.

Southampton-Arsenal 1-1
Denne artikkelen oppdateres etter kampslutt!

Arsenal imponerte stort i de siste kampene i 2012, men fikk ingen pangstart med bortekampen mot Southampton 1. nyttårsdag.

Gaston Ramirez sendte hjemmelaget i ledelsen, før et akrobatisk selvmål fra Guilherme Do Prado sørget for 1-1 før pause.

I 2. omgang klarte ingen av lagene å sette ballen i nettet, og dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene på sørkysten.

– Arsenal var svake etter deres standard. Walcott på topp fungerte ikke i det hele tatt, og han ble ikke involvert i kampen, sa Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

RamirezFeiringWeb
RamirezFeiringWeb

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Vi scoret sju på lørdag, men jeg vet ikke om vi undervurderte Southampton. Jeg håper ikke det, men hvis du ser på det vi skapte så er det ikke nok, sa Arsène Wenger etter kampslutt.

Sjansefattig i starten
Åpningsminuttene på St. Mary's var preget av stort tempo, men det var ingen av lagene som kom til noen store sjanser den første halvtimen. Det mest bemerkelsesverdige var måten Artur Boruc opptrådte på i hjemmelagets mål det første kvarteret, for ved et par anledninger glapp polakken ballen da det så ut til å være problemfritt å holde den.

Midtveis i 1. omgang handlet det meste om frispark til hvert av de to lagene, ettersom både Thomas Vermaelens takling på Rickie Lambert og Gaston Ramirez' variant på Jack Wilshere resulterte i frispark til de to lagene.

Ramirez banket inn 1-0
Drøye ti minutter før pause kom ledermålet - og det ut av ingenting. Morgan Schneiderlin prøvde å spille Rickie Lambert gjennom, men ballen spratt til Bacary Sagna, som med en vill klarering skjøt ballen inn igjen mot eget felt.

Der kom ikke Jason Puncheon til skudd, men da ballen falt til Gaston Ramirez uruguayaneren nådeløs. Angriperen klinket til og sørget for 1-0 til hjemmelaget med en riktig suser.

Do Prado-selvmål (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Do Prado-selvmål (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Akrobatisk selvmål sørget for utligning
Hjemmelaget skulle dog ikke få holde på ledelsen mer enn sju minutter. Et frispark fra Theo Walcott var godt slått, og Guilherme Do Prado kunne nok ønske han hadde håndtert det bedre. Kantspilleren kastet seg nemlig inn for å klarere, men endte opp med å beine ballen i eget nett bak en utspilt Artur Boruc til pauseresultatet 1-1.

Nære på ny Southampton-ledelse
Ti minutter ut i 2. omgang viste Do Prado seg fra en bedre side i motsatt ende av banen. Brasilianeren skjøt fra distanse, og kun en strålende redning av Wojciech Szczesny fikk avverget til hjørnespark.

På det påfølgende hjørnesparket viste Do Prado at han også har innleggsfot, og kun nok en god redning av Arsenal-keeperen hindret kveldens andre selvmål da Bacary Sagna «avsluttet» mot eget mål.

Southampton var det klart farligste laget i første halvdel av 2. omgang, og etter en drøy times spill var det kun marginer som gjorde at ikke Rickie Lambert fikk avsluttet fra kloss hold. Et innlegg fra Morgan Schneiderlin ble slått ut igjen i feltet av Wojciech Szczesny, men da Rickie Lambert skulle sette inn nytt ledermål for hjemmelaget skled spissen, og dermed slapp Arsenal med skrekken.

Artikkelen fortsetter under bildet!

PÅ SIN GAMLE HJEMMEBANE: Theo Walcott returnerte til byen hvor han spilte sin fotball fra han var elleve til 16 år. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)
PÅ SIN GAMLE HJEMMEBANE: Theo Walcott returnerte til byen hvor han spilte sin fotball fra han var elleve til 16 år. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)

Ramirez-annullering
Hjemmelaget fortsatte å kjøre på, og snaue 20 minutter før slutt trodde mange at Gaston Ramirez' kunster hadde sørget for nok et Southampton-mål. Uruguayaneren dempet ballen på brystet og banket inn en herlig volley, men hadde dyttet Laurent Koscielny i ryggen på forhånd og «scoringen» ble annullert av dommerteamet.

– Vi lurte fælt på om han blåse for offisde, men linjedommeren markerer altså for to strake hender i ryggen og det er en strålende avgjørelse, sa Thomas Myhre i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Arsenal lignet ikke det laget som valset over Newcastle før nyttår, men snaue fem minutter før slutt fikk de en halvsjanse da Thomas Vermaelen slo knallhardt inn i feltet og fant innbytter Olivier Giroud. Franskmannens heading gikk dog kun rett opp i luften, og Artur Boruc plukket den før den traff hodet til noen andre av Arsenal-spillerne.

Nærmere kom ikke gjestene, og da verken Jason Puncheons gode forsøk for hjemmelaget like etter eller Kieran Gibbs' innlegg på motsatt side endte i scoring så endte det med ett poeng til hvert av lagene på St. Mary's Stadium.

Dette betyr at Arsenal for første gang siden 1998/99-sesongen ikke har klart å vinne minst ti av sine første 20 Premier League-kamper. Arsène Wengers lag står med ni seirer så langt denne sesongen.

Lagoppstillingene

Southampton(4-4-2): Artur Boruc - Jack Cork, Maya Yoshida, José Fonte, Luke Shaw - Jason Puncheon, Morgan Schneiderlin, Steven Davis, Guilherme Do Prado - Gastón Ramirez, Rickie Lambert
Innbyttere: Kelvin Davis, Frazer Richardson, Jos Hooiveld, James Ward-Prowse (for Ramirez, 77.min), Jay Rodriguez (for Lambert, 74.min), Emmanuel Mayuka, Steve De Ridder (for Do Prado, 83.min)

Arsenal (4-2-3-1): Wojciech Szczesny - Bakary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Mikel Arteta, Jack Wilshere - Alex-Oxlade Chamberlain, Santi Cazorla, Lukas Podolski - Theo Walcott
Innbyttere: Damián Martinez, Per Mertesacker, Tomas Rosicky, Aaron Ramsey (for Cazorla, 74.min), Francis Coquelin, Olivier Giroud (for Podolski, 58.min), Gervinho (for Oxlade-Chamberlain, 74. min)