TAKK FOR DEN: Gylfi Sigurdssons corner var perfekt, og Michael Dawson stanget inn 1 1 for Tottenham. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
TAKK FOR DEN: Gylfi Sigurdssons corner var perfekt, og Michael Dawson stanget inn 1 1 for Tottenham. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

Ny snuoperasjon da Tottenham vant igjen

Michael Dawson, Emmanuel Adebayor og Clint Dempsey scoret da André Villas-Boas' lag nok en gang snudde en kamp og sikret tre poeng.

Tottenham-Reading 3-1
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Tottenham tok sin tredje strake seier i Premier League da Brian McDermotts hardtkjempende Reading ble slått 3-1 på White Hart Lane.

Gjestene nok ledelsen allerede i åpningsminuttene ved Pavel Pogrebnjak, men Spurs-kaptein Michael Dawson utlignet etter ti minutter.

I 2. omgang sørget Emmanuel Adebayor og Clint Dempsey med hver sin scoring for at Spurs sikret seg tre nye viktige poeng i kampen om Mesterliga-plassene, mens Reading fremdeles sliter i bunnen tross en god forestilling på White Hart Lane.

– De scoret tidlig, noe som gjorde det vanskelig for oss, men det var imponerende av guttene å komme tilbake igjen. Vi har tatt ti poeng på fire kamper, sa en fornøyd André Villas-Boas etter kampslutt.

Har du Spurs-spillerne på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Pogrebnjak scoret med en gang for Reading
Allerede etter fire minutter satte bortelaget inn kampens første på White Hart Lane. Et frispark fra Ian Harte traff tverrliggeren, og på returen stanget Pavel Pogrebnjak inn sitt andre mål på to kamper bak en sjanseløs Hugo Lloris.

Pavel Pogrebnjak, Reading (Foto: Sang Tan/Ap)
Pavel Pogrebnjak, Reading (Foto: Sang Tan/Ap)

Tre minutter senere var det utrolig at ikke Emmanuel Adebayor utlignet. Aaron Lennon la inn fra høyre, men togoleserens heading fra kloss hold gikk utenfor målet til Adam Federici.

Dawson stanget inn utligning
Like etterpå kom likevel utligningen, da midtstopper Michael Dawson viste sin lagkamerat på topp hvordan man skal heade. Hjørnesparket fra Gylfi Sigurdsson var perfekt, og hjemmelagets kaptein steg til værs og stanget 1-1 i nettet med et flott hodestøt. Dermed var lagene like langt allerede etter 10 minutter på White Hart Lane.

Etter drøye 20 minutter var Mousa Dembélé svært nære å sende hjemmelaget i ledelsen. Han dro seg flott fri fra noen Reading-forsvarere og klinket til fra like utenfor 16-meteren, men avslutningen gikk like utenfor målet til Adam Federici.

Spurs tok fullstendig over
Snaue ti minutter før pause var det Spurs' toppscorer Jermain Defoe sin tur til å prøve seg fra distanse, men også spissens forsøk var for upresist og gikk like utenfor stolpen til Reading-målvakten.

Hjemmelaget fortsatte kjøret etter hvilen, og fire minutter ut i omgangen ble Sandro servert av Emmanuel Adebayor, men brasilianeren skjøt kun et stort hull i luften da han fikk muligheten fra like innenfor 16-meteren.

Majestetisk Adebayor sørget for ledelse
Det var dog et skremmeskudd om hva som skulle komme fra de hvite, for allerede i det 50. minutt stod det 2-1 på måltavlen på White Hart Lane. Aaron Lennon dro seg nok en gang fri på høyre og fant på ny Emmanuel Adebayor med innlegget. Denne gangen hadde togoleseren hodet korrekt justert, viste sin enorme fysikk og stanget 2-1 i nettet med en kraftfull heading.

Lennon var virkelig aktiv i innledningen av 2. omgang på White Hart Lane, og rundt ti minutter ut i omgangen var han på farten igjen. Denne gangen avsluttet han selv, men forsøket ble blokkert og gikk til hjørnespark for André Villas-Boas' mannskap.

Artikkelen fortsetter under bildet!

AdebayorReadingWeb
AdebayorReadingWeb

Utrolige Reading-sjanser
Halvveis i omgangen var det Jermain Defoe som ble foret av Lennon, men han klarte ikke å ekspedere pasningen fra lynvingen i scoring, og dermed var Reading fremdeles for fullt med i kampen da drøye 20 minutter gjenstod.

Da klokken rundet 70 minutter var de for anledningen gulkledte gjestene også svært nære å utligne. En retur havnet som i åpningsminuttene på hodet til Pavel Pogrebnjak, som ved denne anledningen avsluttet svakt og headet utenfor målet til Hugo Lloris.

Dempsey scoret ut av ingenting
Reading var på noen farlige visitter i denne perioden av kampen, Jimmy Kebe hadde en kjempesjanse og Michael Dawson måtte også redde på streken for Spurs, men da bunnlaget trengte en scoring som mest smalt det i stedet på motsatt side av banen.

Tottenham-innbytter Clint Dempsey avsluttet fra langt hold og var heldig da ballen traff Mikele Leigertwood og spratt i en bue over Adam Federici. Mål ble det uansett, og dermed stod det 3-1 til hjemmelaget.

Det ble også sluttresultatet, noe som nok føltes tungt for gjestene ettersom de hadde store sjanser til utligning da kampen stod og vippet midtveis i 2. omgang.

– Ting kunne gått andre veien, men vi må gi skryt til Tottenham som har et veldig bra lag, sa Reading-sjef Brian McDermott etter kampslutt.

Hva synes du om Spurs-seieren? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!