BerbaGoalWeb
BerbaGoalWeb

Berbatov-klasse sørget for årets første Premier League-scoring

Bulgareren åpnet målkontoen for 2013 da Brede Hangelands lag tok en sterk borteseier mot WBA.

WBA-Fulham 1-2
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Brede Hangeland og Fulham har slitt litt i motbakke de siste ukene, og stod med kun ett poeng på sine fire siste Premier League-kamper før borteoppgjøret mot høytflyvende West Bromwich Albion. På The Hawthorns ble det dog tre sårt tiltrengte poeng for Martin Jols mannskap.

Dimitar Berbatov satte inn kampens, og årets, første mål like før pause etter flott samspill med Ashkan Dejagah, før Romelu Lukaku utlignet for vertene like etter hvilen.

Da det så ut til at WBA skulle ta over fullstendig scoret plutselig bortelaget på ny gjennom Alex Kacaniklic, og ettersom ingen flere scoringer ble satt i nettet på The Hawthorns vant gjestene 2-1.

– Berbatov er egen klasse. Han er en fantastisk begavet fotballspiller og en nytelse å se på, sa Claus Lundekvam i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Seieren tok Fulham opp på 24 poeng, noe som betyr at Martin Jols gutter får et lite pusterom i bunnstriden og en god følelse på den første dagen av det nye året.

– Du så på Brede på slutten der, han gikk ned og kysset keeper Stockdale, så viktig er det, sa Lundekvam.

– Det viser hvor mye det betyr for Brede, som kaptein for et lag som har vært i en tøff periode. Det er godt å ta med seg de tre poengene hjem til London, sa Thomas Myhre.

Har du Berbatov på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Selv om de hadde noen sjanser og traff stolpene et par ganger så føler jeg vi fortjente dette. Etter de 20 første minuttene av 2. omgang var vi tilbake i kampen, sa Fulham-trener Martin Jol etter kampslutt.

– Vi spilte ikke med vår normale intensitet, og spesielt i 1. omgang var vi svake. Det er vanskelig nok å komme tilbake fra 0-1, men å komme tilbake fra 1-2 ble for mye for oss, sa WBA-sjef Steve Clarke.

En sjanse til hver av WBA-spissene
I en slapp 1. omgang fra hjemmelaget kom sin første sjanse etter snaue 24 minutter. Marc-Antoine Fortune var i god innleggsposisjon, men forsøkte i stedet et skudd fra skrått hold. Det burde han nok ikke gjort, ettersom Brede Hangeland stod perfekt plassert og blokkerte til hjørnespark.

Tre minutter senere var det spissmakker Romelu Lukaku sin tur til å forsøke seg fra motsatt side, men da han skulle banke ballen i nettet ble han stoppet av en strålende sklitakling fra Steve Sidwell.

Berbatov fikk to muligheter - scoret på den andre
Etter en halvtime kom Fulham til sin første store sjanse i kampen. Dimitar Berbatov og Ashkan Dejagah kombinerte flott, og da Chris Brunt nærmest bommet på ballen var Berbatov alene gjennom. Bulgareren var ikke like iskald som han pleier alene med Ben Foster, og skuddet fra den tidligere Tottenham- og Manchester United-spissen var upresist og gikk godt over målet til WBA-keeperen.

Dimitar Berbatov, Fulham, jubler for scoring borte mot WBA 1. januar. (Foto: PA Wire/Pa Photos)
Dimitar Berbatov, Fulham, jubler for scoring borte mot WBA 1. januar. (Foto: PA Wire/Pa Photos)

Seks minutter før pause viste bulgareren seg fra en mer positiv side. Nok en gang spilte han fri Dejagah på høyresiden, og iraneren dro seg flott forbi en WBA-forsvarer og serverte et innlegg inn i feltet. Der hadde Berbatov løpt seg fri fra alt som var av hjemmeforsvarere, og banket pauseledelsen 1-0 i nettet med sin sjuende scoring for sesongen og det første Premier League-målet i 2013.

Lukaku fikk to muligheter - scoret på den første
Allerede da drøye tre minutter var spilt av 2. omgang hadde hjemmelaget utlignet. Billy Jones dro seg enkelt forbi John Arne Riise-erstatteren Matthew Briggs, og slo et ferdigscoret innlegg rett i beina på Romelu Lukaku. Spissen som er utlånt fra Chelsea kunne dermed enkelt sette inn det som også var hans sjuende Premier League-mål for sesongen.

Like etter var belgieren nære på igjen. James Morrison fant ham med en strålende løftet gjennombruddspasning, og i duell med Aaron Hughes brukte Lukaku alt han har av krefter på å få ballen under kontroll og løsne skudd. Fulham-keeper David Stockdale var ikke i nærheten av avslutningen, men heldigvis for bortelaget gikk den i stolpen og ut igjen uten tellende resultat for vertene.

Utrolig trippelsjanse for hjemmelaget
Fulham-forsvaret var virkelig ute og kjøre i denne perioden av kampen, og da klokken rundet 55 minutter oppstod en utrolig sjanse for vertene. Først var det Lukaku som avsluttet på ny, men David Stockdale reddet forsøket med høyrebeinet. Returen falt til Zoltán Gera, som traff stolpen, før en ny retur havnet i beina på WBA-kaptein Chris Brunt.

MIDTBANEKRIG: WBAs James Morrison fikk bryne seg på både Giorgios Karagounis og Steve Sidwell i sin første hjemmekamp i 2013. (Foto: PA Wire/Pa Photos)
MIDTBANEKRIG: WBAs James Morrison fikk bryne seg på både Giorgios Karagounis og Steve Sidwell i sin første hjemmekamp i 2013. (Foto: PA Wire/Pa Photos)

Hans forsøk med venstrefoten var meget godt, men på streken stod Aaron Hughes og avverget også det tredje forsøket.

Så kom målet - til bortelaget
To minutter senere kom det neste målet i kampen, og utrolig nok gikk den til gjestene. En langpasning med elegant følsomhet fra Bryan Ruiz traff det perfekt timede løpet til Alex Kacaniklic,
som i duell med to WBA-forsvarere tok ned ballen elegant og deretter fikk en utrolig enkel jobb takket være Ben Foster.

WBA-keeperen satte nemlig seg selv fullstendig ut av spill da han var ute på nærmere 15 meter for å avverge faren, og dermed kunne Fulhams kantspiller enkelt trille inn 2-1 med sin tredje Premier League-scoring for sesongen.

Hangeland og lagkameratene stengte igjen
WBA så aldri ut til å komme seg helt etter scoringen som kom midt i deres beste periode i oppgjøret, og selv om Steve Clarke hev innpå offensivt skyts i form av Shane Long og Peter Odemwingie klarte stort sett Brede Hangeland og lagkameratene å stenge igjen bakover.

De største mulighetene var det målscorer Lukaku som kom til, blant annet da han snaue kvarteret før slutt headet utenfor fra seks-sju meters hold. Tre minutter før slutt forsøke belgieren seg igjen med hodet, denne gangen etter et hjørnespark, men nok en gang var han for upresis og traff langt til side for mål.

Nærmere fire minutter på overtid kom gjestenes siste forsøk i kampen, da en lur hælflikk fra Shane Long var nære på å skape problemer, men Fulhams reservekeeper David Stockdale kastet seg over ballen, avverget faren og sikret tre sterke bortepoeng for laget fra Vest-London.

Lagoppstillingene

West Bromwich (4-4-2): Ben Foster - Billy Jones, Gareth McAuley, Gabriel Tamas, Liam Ridgewell - James Morrison, Youssouf Mulumbu, Chris Brunt, Zoltán Gera - Romelu Lukaku, Marc-Antoine Fortuné
Innbyttere: Boaz Myhill, Gonzalo Jaro, George Thorne (for Brunt, 84.min), Craig Dawson, Markus Rosenberg, Shane Long (for Gera, 66. min), Peter Odemwingie (for Fortuné, 66.min)

Fulham (4-4-2): David Stockdale - Sascha Riether, Brede Hangeland, Aaron Hughes, Matthew Briggs - Ashkan Dejagah, Giorgios Karagounis, Alex Kacaniklic - Dimitar Berbatov, Bryan Ruiz
Innbyttere: Neil Etheridge, Philippe Senderos, Chris Baird, Kieran Richardson, Pajtim Kasami, Kerim Frei, Hugo Rodallega (for Karagounis, 75. min)

Hva synes du om dette? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!