RvpChichaWeb
RvpChichaWeb
RVPGOAlWeb
RVPGOAlWeb
HernandezGoalWeb
HernandezGoalWeb

Manchester Uniteds superspisser senket Wigan

Robin van Persie og Javier Hernández scoret to mål hver da ligalederen startet 2013 på perfekt vis.

Wigan-Manchester United 0-4
Denne artikkelen oppdateres etter kampslutt!

Manchester United viste at 2013 skal bli året de tar tilbake ligatittelen, og valset over Wigan på DW Stadium 1. nyttårsdag.

Javier Hernández og Robin van Persie scoret hver sin gang før pause, og i 2. omgang gjentok spissduoen bragden.

Chicharito satte inn 3-0, før van Persie avsluttet ballet like før slutt med oppgjørets siste scoring.

– Det er nesten feigt. Det er nesten feigt å spille med både van Persie og Hernández oppe på topp sammen, sa Thomas Myhre i TV 2s Premier League-studio om de to Manchester United-spissenes effektivitet.

HenrandeWiganGoalWeb
HenrandeWiganGoalWeb

– Du har Lionel Messi, og du har Cristiano Ronaldo. Det er er spillere der det ikke er mer å si, og Robin van Persie nærmer seg den statusen, sa Aleksander Schau.

Har du den dødelige duoen på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Vi gjorde det bra, vi scoret fire mål noe som er bra. Alle har vært veldig hjelpsomme, alle vil dele målene, sa en ydmyk Robin van Persie selv etter kampslutt.

En som hadde skryt å komme med til van Persie på DW Stadium var Sir Alex Ferguson.

– Kampen startet sakte, men da vi kom i gang gikk det bedre. Begge spissene er store målscorere, og det første van Persie scoret i dag var helt strålende. Vi hadde forventet at van Persie skulle være en stor signering og gjøre en forskjell for laget, og det har han gjort, sa Manchester United-sjefen.

Hernández korrekt avvinket for offside
De første ti minuttene på DW Stadium var sjansefattige, men da i det 11. minutt trodde de røde at de hadde tatt ledelsen. En flott stikker fra Ryan Giggs fant Javier Hernández, som på nydelig vis dempet ballen og banket den kontant i mål bak Ali Al-Habsi.

Dessverre for gjestene var mexicaneren offsideplassert, assistentdommeren flagget helt korrekt og hjemmelaget slapp med skrekken.

AssistentDWeb
AssistentDWeb

Halvveis i omgangen måtte hjemmefansen holde pusten på ny, da Ashley Young gikk i bakken i duell med Jean Beausejour rundt 16-meterstreken. Dommer André Marriner valgte dog å ikke blåse noe, og dermed slapp vertene nok en gang med skrekken.

Chicharito sendte de røde i ledelsen
Kvarteret før pause kom gjestene til sin første store mulighet. Et perfekt slått frispark fra Robin van Persie gjorde at Ali Al-Habsi måtte gi en livsfarlig retur, men ingen av Manchester United-spillerne klarte å utnytte muligheten. Først bommet Jonny Evans på ballen, før Ryan Giggs' skudd ble blokkert til hjlrnespark.

I det 35. minutt kom scoringen fra gjestene, og nok en gang var det Javier Hernández som var på farten. Et skudd fra Patrice Evra ble først reddet på utmerket vis av Ali Al-Habsi, men på returen var ingen raskere enn Chicharito, som banket inn 1-0 med sin sjuende scoring for sesongen.

Van Persie doblet på lekkert vis
To minutter før pause var det Robin van Persie sin tur til å tegne seg i protokollen. Nederlenderen fortsatte der han avsluttet 2012, og viste stor klasse da han dro av Ivan Ramis med en enkel finte og iskaldt satte 2-0 i nettet med høyrefoten etter et flott innlegg fra spissmakker Javier Hernández.

– Det er verdensklasse. Den førstetouchen der er absolutt magisk, sa Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Like etterpå fikk Hernández for andre gang i kampen en scoring korrekt annullert for offside, og dermed gikk Sir Alex Fergusons lag til pause med 2-0-ledelse på DW Stadium.

Hårfin Wigan-annullering
Etter en times spill trodde Arouna Koné at han hadde gitt sitt lag fornyet håp da han satte ballen i nettet, men nok en gang vinket assitentdommeren med sitt flagg, og nok en gang var det nok korrekt. Reprisene viste nemlig at ivorianeren hadde sneket seg litt for langt inn før han satte Franco Di Santos flotte innlegg i nettet.

KoneGoaloffsideWeb
KoneGoaloffsideWeb

Ny Chicharito-scoring
Som så ofte før smalt det i stedet på motsatt side like etterpå. Robin van Persie fikk muligheten på frispark og traff muren, og da returballen var løs reagerte nok en gang Javier «Chicharito» Hernández raskest. Mexicaneren banket til og satte inn 3-0 bak en sjanseløs Ali Al-Habsi.

Rundt ti minutter før slutt ville Wigan-fansen ha utvisning på Manchester United-innbytter Chris Smalling, men til tross for at Arouna Koné var i en farlig posisjon da midtstopperen la ham i bakken ble det kun gult kort fra kampleder André Marriner. Det påfølgende frisparket fra Jordi Gomez gikk like utenfor krysset til David De Gea.

Van Persie sørget for 4-0
Wigan forsøkte seg med offensive bidrag, men to minutter før slutt var det Manchester United som igjen skulle score det neste målet i kampen. Innbytter Danny Welbeck nøt godt av at hjemmelagets forsvarere rotet, og serverte Robin van Persie et ferdigscoret innlegg.

Nederlenderen sier ikke nei takk til den slags, og satte nok en gang iskaldt ballen i nettet bak Ali Al Habsi.

Dermed vant de røde 4-0 på DW Stadium, og sikret seg en perfekt start på 2013.

Lagoppstillingene

Wigan (3-4-3): Al-Habsi - Caldwell, Ramis, Figueroa - Boyce, McArthur, McCarthy, Beausejour - Di Santo, Koné, Maloney
Innbyttere: Pollitt, Jones, Gomez (for Di Santo, 69.min), McManaman (for Maloney, 86.min) Boselli, Stam (for Caldwell, 69. min), Golobart.

Manchester United (4-4-2): De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Young, Cleverley, Carrick, Giggs - Hernández, van Persie
Innbyttere: Lindegaard, Valencia, Smalling (for Ferdinand, 69. min), Vidic, Welbeck (for Young, 78.min), Scholes, Kagawa (for Carrick, 69.min)

Hva tror du om oppgjøret? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!