Vegard Stake Laengen (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Vegard Stake Laengen (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Stake Laengen har signert for fransk kontinentallag

Nordmannen drømmer om å sykle Tour de France i 2013.

Den norske syklisten Vegard Stake Laengen (23) måtte forlate TeamType 1. Det amerikanske pro-kontinentallaget arbeider for bevissthet rundt diabetes og har et lag bestående av kun diabetikere.

Drømmer om Tour de France
Foran årets sesong strammet laget inn retningslinjene og alle som ikke hadde diabetes måtte forlate laget, Stake Laengen inkludert.

Etter måneder med jakt på nytt lag, har 23-åringen nå funnet seg ny arbeidsgiver i det franske profesjonelle kontinentallaget Bretagne Séché Environnement for 2013. Det var sykkelnytt som først meldte nyheten.

– Det er et fransk kontinentallag basert i Bretagne-området i Frankrike. Jeg kommer til å bo der i sesongen, få leilighet og gjør alt der nede. Siden det er et fransk lag, så får vi kjørt alt av løp i Frankrike. Det er litt vanskelig å komme inn i Tour de France, men det er et håp. Laget kjemper om et «wild card» til touren, sier Stake Laengen til tv2.no.

Les også: Boasson Hagen kopierer suksessoppskriften til Wiggins
Les også: Kaggestad blogger: – Man bør kjøre for Nordhaug i OL 2016

Lampre var interesserte
I forkant av signeringen med Bretagne-laget var Stake Laengen ifølge procycling.no linket til world-tour-laget Lampre Merida. Til tv2.no sier han at dialogen var god mellom partene, men at interessen fra laget som inneholder ryttere som blant andre Damiano Cunego, Alessandro Petacchi, Michele Scarponi dabbet av. Derfor valgte han, med god hjelp fra agenten, å signere i Frankrike.

– Jeg føler at det var et bra alternativ. Jeg hadde i utgangspunktet sett meg ut noen world tour-lag, men det kan være bra å gå til et kontinentallag nå. Det er lettere å få innpass i den første troppen til laget. De har sagt at de vil skape et lag for fremtiden, og det begynner i år med å ta flere utlendinger inn i stallen, sier Stake Laengen.

Edvald Boasson Hagen (i rødt) med Vegard Stake Laengen, Alexander
  Kristoff og Lars Petter Nordhaug. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Edvald Boasson Hagen (i rødt) med Vegard Stake Laengen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

– Blir sendt på språkkurs
For det franske laget inneholder 17 ryttere, hvorav kun to er utlendinger. Nordmannen er, sammen med en argentiner, den eneste ikke-franske på laget. Men det tror Stake Laengen kan være positivt for fremtiden.

– Jeg håper det kan være et løft. Jeg ser på det som positivt å lære fransk, som jo er det internasjonale sykkelspråket. Men jeg står litt på bar bakke. Jeg har aldri hatt fransk på skolen, men nå skal de sende meg på språkkurs, sier Stake Laengen, som ikke har ambisjonene helt klare for sitt andre år som sykkelproff.

– De blir at man prøver seg på en seier og to. Dersom laget får plass i Tour de France, så har jeg lyst på en plass i troppen. Men må håpe litt, men det er innen rekkevidde. Sjefen på laget gikk fra jobben da de ikke fikk plass i touren i fjor, så dette er en organisasjon som jobber for Tour de France. Det er det store.

Laget har også fått invitasjon til klassikeren Paris- Roubaix de siste årene. Nordmannen satser på å gripe sjansene når han får dem, og at det kan gjøre karrieren godt.

– Det blir litt annerledes siden vi skal sykle i Frankrike. Det blir mer profesjonelt nå, et lite steg opp. Jeg håper jo at jeg kan fortsette med offensiv kjøring, så hadde det vært gøy å få til en seier eller to i Frankrike. Og at man får tillit og være med på de store løpene gjennom gode prestasjoner, sier Stake Laengen.