Sjarapova trakk seg etter kragebeinskade

Maria Sjarapova trakk seg tirsdag fra den internasjonale tennisturneringen i Brisbane på grunn av en skade i kragebeinet.

Skaden kom svært ubeleilig for den russiske stjernespilleren, for den ødelegger hele opplegget hennes i oppladningen til Australian Open senere i januar. Hun skulle ha møtt Jarmila Gajdosova i annen runde av Brisbane-turneringen, men ga arrangørene beskjed om at det ikke kunne bli noe av på grunn av den skaden hun har pådratt seg i høyre kragebein.

I desember trakk hun seg også fra en oppvisningskamp mot danske Caroline Wozniacki i Seoul, så 2013 begynte som 2012 sluttet for verdenstoeren. Det var kragebeinet som gjorde at hun ikke kunne spille mot Wozniacki også.

– Jeg sliter med en betennelse i kragebeinet. Det er årsaken til at jeg ikke kunne spille mot Wozniacki i desember eller være med i turneringen her i Brisbane.

– Legene mine i New York har fortalt meg at jeg ikke skulle drive med trening med armene over hodet. Det rådet har jeg fulgt. Derfor har treningen min i det siste stort sett bestått av å trene alternativt, sa Sjarapova på en pressekonferanse mandag.

– Vi føler med Maria (Sjarapova), for vi har sett hvor tungt for henne det var å trekke seg fra denne turneringen, sa turneringsdirektør Cameron Pearson, da det var klart at den russiske toppspilleren var ute av turneringen i Brisbane. (©NTB)