BaleBurleyHutchWeb
BaleBurleyHutchWeb
BaleFilmingWeb
BaleFilmingWeb
BaleBurleyWeb
BaleBurleyWeb

Se de to tidligere spillerne i høylydt krangel om Bale: – Han er en filmer

To tidligere Premier League-menn er sterkt uenige i hvorvidt Tottenham-stjernen ble snytt for straffespark mot Sunderland.

Se Tottenham-Reading klokken 16.00 på TV 2 PL HD 3 og tv2sumo.no!

Tottenham møter Reading på den første dagen i 2013 uten sin største stjerne Gareth Bale. Han pådro seg nemlig sitt femte gule kort for sesongen i 2-1-seieren mot Sunderland, og soner karantene mot Brian McDermotts mannskap tirsdag.

Les også: Lennon ble helten da Spurs snudde og klatret til tredjeplass

På Premier Leagues egen TV-kanal oppstod det forut for Reading-kampen en heftig diskusjon mellom to tidligere Premier League-profiler rundt hvorvidt Bales gule kort på Stadium of Light var riktig eller ikke.

– Når du ser på Gareth Bale sin reaksjon skjønner du at han ikke filmer. Hvis han hadde filmet ville han ikke reagert slik. Det er straffespark, sa tidligere Sunderland-spiller Don Hutchison.

– Han gjør det hver gang. Han reagerer slik hver gang, sa tidligere Chelsea-profil Craig Burley.

– Jeg sier ikke at alle spillere er ærlig, men Bale protesterer så mye der. Det er jo straffespark. Hvis du blir tatt i feltet og går ned, og dommeren gir deg gult kort, så blir du forbanna, svarte Hutchison.

Har du Bale på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

FEMTE WALISER: Gareth Bale skrev seg inn i historien som også Mark Hughes, Gary Speed, Dean Saunders og Robert Earnshaw er en del av da han som femte waliser scoret hat-trick i Premier League. (Foto: David Davies/Pa Photos)
FEMTE WALISER: Gareth Bale skrev seg inn i historien som også Mark Hughes, Gary Speed, Dean Saunders og Robert Earnshaw er en del av da han som femte waliser scoret hat-trick i Premier League. (Foto: David Davies/Pa Photos)

– Dommerne må følge nøyere med
Bale har hatt en utrolig høst for Spurs, og scoret ni mål, men han har også fått fem gule kort hvorav tre for filming i Premier League, mer enn noen annen spiller.

– Det er det samme hver gang. Det er tredje gang denne sesongen jeg har blitt felt og fått gult kort for det. Det er ikke så mye jeg kan gjøre med det. Dommerne må følge nøyere med, sa Bale etter kampslutt.

TV 2 Play: Se intervjuet med Bale etter kampslutt her

Høylydt diskusjon
Hutchison er enig med Tottenham-spilleren.

– Tre av dem var straffer. Jeg kjenner spillere inn og ut, og jeg vet at hvis han hadde filmet i den situasjonen så ville du ikke reist deg opp og reagert slik som han gjorde, sa han.

– Forteller du meg at det er nok kontakt der til at han går ned? svarte Burley.

– JA! Selvsagt er det det, nærmest ropte Hutchison.

– Aldri i livet! var Burleys svar.

Diskusjonen mellom de to fortsatte, og det var tydelig at de tidligere skotske landslagsspillerne var langt ifra enige.

Hva mener du? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

Du kan ikke grave deg ned i et hull her. Det der er straffespark! mente Hutchison

– Det er ikke nok kontakt der til at han går ned! Det er kontakt i boksen hele tiden, men det betyr ikke at det er en felling, forklarte Burley.

– Det gjør det! sa Hutchison, og da måtte Burley gå fysisk til verks for å forklare sitt poeng.

Mannen som i 1998 scoret målet da Norge spilte 1-1 mot Skottland i VM i Frankrike viste tydelig med hele kroppen hvor uenig han er med sin tidligere landslagskamerat, og dyttet borti ham for å spørre hvorvidt en slik forseelse burde blitt straffespark. Da svarte Hutchison oppriktig.

– Hvis jeg går ned, så kan jeg få det, ja, sa Hutchison.

– Er dette basketball? Det er en kontaktsport. Han er en filmer! ropte Burley i retur.

Se hele den utrolige diskusjonen i kommentarfeltet over!

Les også: Lagkameraten om Bale: – Han kunne spilt for Brasil

Artikkelen fortsetter under bildet!

BaleFilmingWeb
BaleFilmingWeb

Enige i at han har et rykte
Uansett om han filmet eller ikke er Bale i hvert fall i ferd med å opparbeide seg et rykte som en som filmer, noe som gjør at waliseren muligens får dommerne mot seg i slike situasjoner.

– Vi ser på det i slow-motion, og det er straffespark. Jeg skjønner at det er vanskelig for dommerne, for vi snakker om en av de raskeste spillerne i verden, men der kan han ikke stå på beina, forsøkte Hutchison seg.

– Selvfølgelig kan han det! svarte Burley.

– Nei! Hvis du løper så fort, og blir felt, så går du ned og får straffespark for laget ditt. Det er straffespark. Se! sa Hutchison mens bildene av Bale i slow motion rullet over skjermen.

– Kontakt ser alltid verre ut i slow-motion. Hvis det der var noen andre steder på banen så ville han ikke gått ned, svarte Burley.

– Jeg vedder på at han ville gått ned, sa Hutchison.

Til slutt ble de to skottene enige om å være uenige, og også enige i at Bales rykte henger ved ham.

Her kan du se to andre tidligere Premier League-spillere diskutere de andre gule kortene Bale har fått for filming denne sesongen:

688824

Hva mener du? Filmer Bale, eller er han offer for et rykte som henger ved ham? Ta diskusjonen i kommentafeltet under!