Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Jacobsen (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Anders Jacobsen vant hoppukeåpningen: – På sitt beste er det ingen som slår ham

Drømmecomeback i hoppuken for nordmannen.

Oberstdorf/Bergen (TV 2 Sporten) Anders Jacobsen vant det første rennet i den tysk-østerrikske hoppuken da han gikk helt til topps i Oberstdorf søndag.

– Det kunne ikke gjøres bedre enn dette. Det føles nesten helt urealistisk, sier Jacobsen til TV 2 Sporten etter triumfen.

Se intervju med Jacobsen i videovinduet øverst i artikkelen

Les ogsåAnders Jacobsen: – Nær perfekt take off
Les også:Stöckl: – Håper ikke Østerrike vinner

Beholdt roen
Nordmannen ledet suverent med 5.2 poeng ned til nestemann etter første omgang. I andre omgang holdt han hodet kaldt og økte ledelsen ned til østerrikske Schlierenzauer til 11,6 poeng etter et hopp på 139 meter.

– Jeg vet hva kapasitet jeg har og hva potensialet mitt er. Men jobben skal gjøres når presset er der og det fikk jeg til i dag. Jeg koset meg i bakken. Jeg var nerøs da jeg satt på toppen, men da jeg så utover publikum og hørte stemningen så kjente jeg at jeg smilte. En fantastisk dag, sier Jacobsen.

Jacobsen vant hoppuken i 2006/2007 sesongen. I fjor tok han en pause fra hopping, men ser nå ut til å være tilbake for fullt. Med en poengsum på 308,6 poeng knuste han konkurrentene. Gregor Schlierenzauer tok andreplassen med 297 poeng. Severin Freund fra Tyskland sikret tredjeplassen og var 17,8 poeng bak Jacobsen. Tom Hilde ble nummer fem.

Jacobsen (Foto: MICHAEL DALDER/Reuters)
Jacobsen (Foto: MICHAEL DALDER/Reuters)

I kjempeform
Jacobsen har levert fantastisk fra første hopp i Tyskland. Selv er han strålende fornøyd med formen.

– Det har vært veldig bra hopping her nede. Jeg har en enorm energi i hoppingen. Jeg er veldig fornøyd med egen innsats og veldig fornøyd mangen av de andre på laget. Vi er sterke som lag og det er morro, sier han.

Også Sportssjef for hoppgutta Clas Brede Bråthen er imponert over Jacobsen.

– På sitt beste er det ingen som slår Anders Jacobsen. Så spørs det om vi klarer å holde han på sitt beste gjennom hoppuken, sier han.

Anders Bardal, som forrige sesong kunne smykke seg som verdenscupvinner hadde en dårlig dag i bakken. Steinkjer-hopperen endte som nummer 12 med en poengsum på 266,9. Anders Fannemel ble sist av de norske. Han havnet på 23. plass.

Se Jacobsens vinnerhopp under

689207