Demba Ba2 (Foto: SCOTT HEPPELL, © SH AMB**LON**)
Demba Ba2 (Foto: SCOTT HEPPELL, © SH AMB**LON**)

– Demba Ba møter Chelsea-ledelsen

Newcastle-spissen skal i samtaler om en overgang til Stamford Bridge.

Overgangsspekulasjonene rundt Demba Ba har svirret i lang tid, og ifølge Sky Sports skal Newcastle-spissen nå være på vei til Chelsea og i møter med London-klubben søndag kveld.

Senegaleseren har en utkjøpsklausul på snaue 70 millioner kroner, men den skremmer neppe noen på «brua» ettersom Ba har vist gode takter for Alan Pardews mannskap denne høsten og står med 13 Premier League-scoringer allerede denne sesongen.

Senest lørdag kveld scoret Ba to ganger, da Newcastle ble offer for vaskeekte Theo Walcott-magi og tapte 3-7 på Emirates Stadium mot Arsenal.

Les også: Walcott med hat-trick da Arsenal scoret sju

Totalt har Ba scoret 36 ganger i Premier League siden han ankom balløyen, etter suksessfulle opphold i både West Ham og Newcastle. Siden spissen kom til øyriket i januar 2011 har kun Robin van Persie (61 mål) og Wayne Rooney (44 mål) scoret flere enn ham i Premier League-sammenheng.

– Det kommer til å bli en stor kamp. Fernando Torres vinner ikke kamper for Chelsea, men han scorer gjerne noen mål når de allerede vinner mye. Ba vil gjøre en massiv forskjell, men jeg ser ikke for meg at han er den som avgjør om de vinner tittelen eller ikke, sier Peter Beagrie om en eventuell Chelsea-overgang.

Har du Ba på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Debuchy nærer seg Newcastle
Samtidig som Ba skal være på vei ut av portene på St. James' Park skal Frankrikes EM-spiller Mathieu Debuchy være på vei inn.

Høyrebacken skal ifølge The Guardian være på det nærmeste klar for Alan Pardews mannskap for en overgangssum i underkant av 50 millioner kroner.

Lille-backen Mathieu Debuchy kan være på vei til Newcastle. (Foto: FRANCOIS LO PRESTI/Afp)
Lille-backen Mathieu Debuchy kan være på vei til Newcastle. (Foto: FRANCOIS LO PRESTI/Afp)

Tror du Ba blir Chelsea-spiller? Ta diskusjonen her?