Frank Lampard, Chelsea. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Frank Lampard, Chelsea. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Dobbel fra Lampard da Chelsea vant på ny

Midtbanespilleren scoret to ganger da Everton gikk på sitt første hjemmetap.

Everton-Chelsea 1-2
Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst i artikkelen!

Chelsea dro til Goodison Park på jakt etter tre nye poeng i kampen om ligagullet, og takket være en strålende opplagt Frank Lampard sikret laget fra Vest-London seg akkurat det.

Steven Pienaar sendte vertene i ledelsen, men Frank Lampard utlignet allerede før pause med et nydelig hodestøt.

I 2. omgang var midtbanespilleren som så mange ganger før på riktig plass til riktig tid da en retur gav mulighet for scoring, og sikret dermed Chelsea-seier med en vaskeekte Lampard-scoring.

– Det er klasse det Chelsea holder på med. De har blitt enda tightere bak, og offensivt har de så mye klasse at jeg er usikker på hvor mye Benitez egentlig coacher dem, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

Rafael Benitez var strålende fornøyd med måten hans lag hadde tatt seg av den tøffe oppgaven på. Når det gjaldt Lampard som går ut med kontrakt etter sesongslutt var spanjolen mer hemmelighetsfull.

– Vi visste at det var en tøff kamp, men i de siste 15 minuttene av 1. omgang og andre omgang var vi veldig gode. Min jobb er å holde Lampard i form og jeg føler vi gjør en god jobb med det. Han jobber hardt, men vi kan ikke si så mye mer enn det, sa Chelsea-sjefen.

TV 2 Play: Se hva Benitez sa etter kampslutt her

Har du Lampard på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Pienaar scoret allerede etter 53 sekunder
Oppgjøret på Goodison Park fikk en vaskeekte pangstart. Allerede etter ett minutt og tre sekunder smalt det nemlig rundt ørene på Petr Cech, da Victor Anichebe traff stolpen med en heading etter et innlegg fra Phil Jagielka. Returen havnet i beina på Steven Pienaar, som banket til fra rundt sju meter og sendte hjemmelaget i ledelsen bak en utspilt Chelsea-keeper.

RASK SCORING: Allerede etter 63 sekunder satte Steven Pienaar inn ledermålet på Goodison Park. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
RASK SCORING: Allerede etter 63 sekunder satte Steven Pienaar inn ledermålet på Goodison Park. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Etter drøye sju minutter traff hjemmelaget stolpen på ny, denne gangen etter et frispark fra Nikica Jelavic. Kroaten svingte sitt forsøk over muren, og en måpende Cech kunne bare prise seg lykkelig over at skuddet gikk rett i aluminiumet og ikke rett i mål.

Cech holdt Chelsea inne i det
Etter rundt 25 minutter forsøkte Everton seg på ny, og nok en gang fikk man etter godt ettertrykk løsnet skudd da en returball etter flott Pienaar og Jagielka-spill havnet ut igjen i feltet. Denne gangen var det Leon Osman som forsøkte seg med en kanonkule, men nå var Petr Cech paret og avverget til hjørnespark.

Like etter var det Chelsea sin tur til å få sin første sjanse, da et raid fra Ramires med påfølgende blokkert skudd sørget for at Juan Mata fikk muligheten mot en liggende Tim Howard fra like innenfor 16-meteren. Spanjolen skjøt med høyre, men Everton-keeperen reddet forsøket med beina. På returen kom ingen av bortelaget spillere til avslutning, og dermed kunne Howard plukke opp ballen og kontrollere situasjonen.

Cole-sjanse og ny Cech-redning
Etter en drøy halvtime var det Ashley Cole sin tur til å være nære ved utigning. César Azpilicueta ble spilt fri på høyresiden av Juan Mata og la et flott innlegg mot Cole som hadde lurt seg inn på bakerste stolpe. Venstrebacken hadde dessverre for bortelaget et lite skonummer for lite, og ballen gikk utenfor bare centimetere fra foten hans.

På andre siden av banen handlet det fremdeles om Steven Pienaar og Nikica Jelavic, og etter 35 minutter var duoen nære på å doble Everton-ledelsen på ny. Pienaar vendte flott opp på egen halvdel, og fant Jelavic med en perfekt timet pasning bak Chelsea-forsvaret. Kroaten fikk dermed muligheten til å angripe en mot en mot siste Chelsea-forsvarer Gary Cahill, dro seg flott forbi og avsluttet knallhardt mot det lengste hjørnet med sin venstrefot. Nok en gang måtte Petr Cech ut i full strekk, og fikk slått ballen til hjørnespark med en god parade.

MÅLSCORERNE FRA FØRSTE OMGANG: Frank Lampard og Steven Pienaar var like gode i denne duellen, og i 1. omgang på Goodison Park. De scoret hvert sitt mål før hvilen. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
MÅLSCORERNE FRA FØRSTE OMGANG: Frank Lampard og Steven Pienaar var like gode i denne duellen, og i 1. omgang på Goodison Park. De scoret hvert sitt mål før hvilen. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Lampard utlignet
Snaue fem minutter før pause kom Chelsea-utligningen, og det gjennom noen av de virkelige formspillerne til Rafael Benitez. Fernando Torres fant Ramires, som vendte opp og la et flott innlegg inn i feltet, der Frank Lampard steg til værs og stanget inn sitt femte Premier League-mål for sesongen. Dermed var lagene like langt på Goodison Park, og gikk til pause på stillingen 1-1.

Chelsea ble tvunget til å gjøre et bytte i pausen, ettersom Petr Cech ble erstattet av Ross Turnbull i bortelagets mål. Cech skal etter rapportene ha pådratt seg en ankelskade.

To store Everton-sjanser
Etter en snau time var Chelsea nære på å ta ledelsen for første gang i oppgjøret da Eden Hazard fant Fernando Torres, men av to grunner ble det ingen scoring for gjestene. For det første hadde spanjolen såvidt beveget seg inn i offsideposisjon og for det andre gikk spanjolens avslutning midt på Tim Howard fra god posisjon.

Halvveis i 2. omgang var det Everton sin tur til å være nære på 2-1-ledelse, og nok en gang var det Leon Osman som forsøkte seg fra distanse. Midtbanespillerens skudd fra distanse var godt, men keeperinnbytter Ross Turnbull avverget med en enda bedre redning.

Like etterpå traff Everton aliminiumet igjen, da Leighton Baines' innlegg traff hodet til Nikica Jelavic, ettersom kroatens nydelig styrte heading gikk i en bue over Turnbull og ut igjen på banen via tverrliggeren. Dette var 17. gang Everton traff stolpen eller tverrliggeren denne sesongen, noe som er mest i Premier League.

Lampard satte inn sitt andre
Marginene var virkelig ikke på Evertons side, og like etter Jelavic' tverrliggertreff smalt det i stedet på motsatt side av banen. Juan Mata og Eden Hazard kombinerte, og da Mata banket til fra kloss hold ble hjemmelaget reddet av en årvåken Tim Howard. På returen var det dog en i hvitt som reagerte raskest, nemlig Frank Lampard.

Midtbanespilleren gjorde som han har gjort så mange ganger før, og banket returen i nettaket til 2-1-ledelse for sitt lag. Dette var 21. gang Lampard har scoret minst to mål i en Premier League-kamp.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LampsGoalWeb2Web
LampsGoalWeb2Web

Enorm Jelavic-sjanse på overtid
Everton presset på for utligning, men på overtid var det Chelsea som først var nærmest å score oppgjørets siste mål. Fernando Torres ble spilt gjennom og skulle sette den siste spikeren, men en strålende Sylvain Distin fikk avverget med en utrolig takling.

Tre minutter på overtid fikk Everton sin store sjanse. Et strålende innlegg fra Leighton Baines fant Nikica Jelavic, men da kroaten skulle banke inn utligning fra kloss hold bommet han fullstendig, klarte ikke å stokke beina og maktet kun et sleivspark som gikk enkelt i armene til Ross Turnbull i Chelsea-målet.

Dermed endte det med Evertons første hjemmetap for sesongen, og 1-2 på Goodison Park.

Lagoppstillingene

Everton: Tim Howard - Phil Jagielka, Johnny Heitinga, Sylvain Distin, Leighton Baines - Steven Naismith, Leon Osman, Thomas Hitzlsperger, Steven Pienaar - Nikica Jelavic, Victor Anichebe
Innbyttere: Ján Mucha, Bryan Oviedo (for Pienaar, 81.min), Shane Duffy, Ross Barkley (for Hitzlsberger, 78,min), Magaye Gueye, Apostelos Vellios (for Naismith, 76.min), Tyias Browning

Chelsea: Petr Cech - Cesar Azpilicueta, Branislav Ivanovic, Gary Cahill, Ashley Cole - David Luiz, Frank Lampard - Ramires, Juan Mata, Eden Hazard - Fernando Torres
Innbyttere: Ross Turnbull (for Cech, 46.min), Paulo Ferreira, Oscar (for Mata, 85.min), Marko Marin, Victor Moses (for Hazard, 74.min), Lucas Piazon, Nathan Ake

TAKK, FRANK: Chelsea-spillerne takket og gratulerte etter at Frank Lampard hadde satt inn 1-1. (Foto: John Walton/Pa Photos)
TAKK, FRANK: Chelsea-spillerne takket og gratulerte etter at Frank Lampard hadde satt inn 1-1. (Foto: John Walton/Pa Photos)