Verdensmester gir Evensen verdens beste sparring

Den doble verdensmesteren Ricky Burns kommer til Melhus for å sparre mot Andreas Evensen før EM-kampen i fjærvektsboksing 9. februar.

– Jeg kan bekrefte at Ricky Burns tar med seg kameraten og samveldemesteren John Simpson og trener Willy Nelson og kommer til oss i Melhus 13. januar. De kommer til å bli her og sparre i en uke, og skottene understreker at dette er noe de gjør for å hjelpe Andreas, forteller trener og mentor Helge Wærøy til NTB.

Evensen skal møte belgieren Alex Miskirtchian til EM-kamp i fjærvekt i danske Esbjerg 9. februar. Han fikk sjansen til det etter å ha slått franskmannen Philippe Frenois i Helsingfors 10. november, men allerede før kampen mot franskmannen var han offisielt første utfordrer til EM-tittelen i Det europeiske bokseforbundet (EBU).

– Nå ser vi virkelig fram til en ukes spisset og intensiv sparring. Flybilletter og alle formaliteter er i orden for den lille skotske troppen, sier Wærøy.

Han fikk svært god kontakt med Willy Nelson og Ricky Burns etter VM-kampen 4. desember for to år siden. Evensen tapte riktignok kampen, som gikk i en vektklasse over den han vanligvis bokser i, men han gjorde en så god innsats at han satte seg i respekt hos Burns. Nå vil skotten hjelpe ham videre i karrieren.

– Dette er den beste sparringen vi kunne få, men det blir ikke den eneste sparringen Andreas skal gjennom før møtet mot Miskirtchian. Han kommer også til å sparre mot en del av de treningskameratene han har i Stall-Stonehand, sier Wærøy. (©NTB)