Walcott herjet i målfest mot Newcastle

Trepoengeren levde lenge farlig for Arsenal, men med en opplagt Theo Walcott i hovedrollen ordnet London-klubben 7-3-seier over Newcastle lørdag kveld.

Mange Arsenal-tilhengere hadde nok 4-4-kampen fra februar i fjor i minnet etter hvert som målene rant inn i begge ender. Den gangen snudde Newcastle på nærmest utrolig vis etter at rødtrøyene ledet 4-0 ved pause.

Lørdagens kamp var riktig nok en ganske annen, ettersom Newcastle stadig svarte etter at Arsenal hadde tatt ledelsen. Men da uavgjort og ett poeng skulle sikres i sluttminuttene, var det i stedet Arsenals Olivier Giroud og Theo Walcott som ordnet full pott.

Førstnevnte, som kom inn drøye kvarteret før slutt, traff nettmaskene to ganger på tre minutter og stilnet bortefansen for godt med 5-3 og 6-3. Likevel var det en annen Arsenal-spiller som ble helten for hjemmepublikummet.

Theo Walcott var mannen som startet målfesten etter 20 minutter, og totalt noterte den engelske landslagsvingen seg for tre scoringer og målgivende pasninger på begge scoringene til Giroud. Festen tok helt av på tribunene da Walcott danset seg gjennom Newcastle-forsvaret og chippet inn 7-3 i tilleggstiden.

Til tross for firemålstap er det riktig å si at Newcastle holdt følge med vertene nesten hele kampen. Demba Ba sørget for at det sto 1-1 til pause. Så utlignet Sylvain Marveaux etter at Alex Oxlade-Chamberlain hadde gjort 2-1, før Ba satte inn nok en fulltreffer til 3-3. (©NTB)