Solberg kan velge tre motorsportsgrener

Petter Solberg har tilbud om å kjøre rallycross neste år, men vurderer også racing i WTCC eller 24-timersløpet Le Mans.

Rallyverdensmesteren fra 2003 vurderer alle tilbudene, og tar en avgjørelse om hva han skal satse på i januar, melder NRK.

Solberg besluttet å gi seg som rallyfører tidligere i måneden, ettersom han ikke fikk muligheten til å være fabrikkjører for et av de største lagene. Spydeberg-mannen har derfor sagt at han ønsker å prøve seg i en annen gren. Foruten rallycross og 24-timersløpet Le Mans, kan Solberg velge å kjøre i World Touring Car Championship (WTCC).

– Jeg skal ha et nytt møte med WTCC i begynnelsen av januar. I rallycross har IMG tatt over managementet. Det betyr live TV-sendinger og mye positivt rundt sporten. Hadde det ikke vært for IMG, så hadde jeg nok ikke tenkt på rallycross i det hele tatt, sier Solberg til NRK.

Dermed blir østfoldingen lønnet sjåfør igjen fra neste år. Solberg understreker likevel at det ikke bare er dette som fikk han til å legge opp som rallykjører. 38-åringen ville av prinsipp ikke fortsette å betale for å kjøre VM-rally. En retur til rally er utelukket for ham slik situasjonen i rallysporten er nå.

– Nei. Jeg har gitt meg helt. Det eneste som kan gjøre at jeg kommer tilbake er at jeg får et ordentlig tilbud, sier Solberg. (©NTB)