WalcottGoalFeiring (Foto: Tom Hevezi/Ap)
WalcottGoalFeiring (Foto: Tom Hevezi/Ap)
PodolskiNewWeb
PodolskiNewWeb

Walcott med hat-trick da Arsenal scoret sju

Arsenals angrepsstjerne sprudlet da Newcastle fikk gjennomgå på Emirates Stadium.

Arsenal-Newcastle 7-3
Denne artikkelen oppdateres etter kampslutt

Mye har handlet om Theo Walcott for Arsenal i de siste kampene, og etter at han har blitt omskolert til midtspiss har 23-åringen til de grader levert for Arsène Wengers mannskap.

I det utrolige oppgjøret mot Newcastle lørdag var Walcott hovedpersonen igjen, og han gav seg ikke før han stod med tre scoringer og to målgivende pasninger på kontoen,

– Jeg har sagt de siste ukene at jeg vil spille framme, ikke alltid, men jeg vil ha et valg. Det handler ikke bare om meg, spillerne rundt meg er også viktige, men jeg mener jeg ble født til å være spiss, sa Theo Walcott etter kampslutt.

– Vi ser veldig sterke ut
Først sendte han «The Gunners» foran 1-0, før Demba Ba utlignet like før pause. I 2. omgang eksploderte det i Nord-London, og i tur og orden scoret Alex Oxlade-Chamberlain, Sylvain Marveaux, Lukas Podolski og Demba Ba, slik at det plutselig stod 3-3 etter snaue 70 minutter.

WalcottGoalWeb
WalcottGoalWeb

Da startet Walcott virkelig showet. Først satte han selv inn 4-3, før han deretter foret Olivier Giroud både 5-3 og 6-3. På overtid fullførte han den utrolige opptredenen da han lurte et helt forsvar og chippet inn det avsluttende 7-3-målet.

– Det var en gal kamp. Det å lede og så slippe inn så enkle mål var ikke bra, men vi viste stort angrepsspill. Vi ser veldig sterke ut, sa Walcott.

På spørsmål om hans fremtid på Emirates, der han enda ikke har skrevet under noen ny kontrakt, hadde han det som vel kan tolkes som en gledelig beskjed for Arsenal-fansen.

– Jeg har svart på disse spørsmålene en rekke ganger, og jeg er sikker på ting vil bli fikset ganske snart, sa han.

Også i TV 2s Premier League-studio var man imponerte over angrepsspillet Arsenal hadde vartet opp med.

– Denne 2. omgangen her er noe av det sykeste jeg har vært med på noen gang, sa Premier League-ekspert Petter Myhre.

– De viser et angrepsspill i 2. omgang som er helt fantastisk. Det er mye bevegelse, mye fart. Strålende angrepsspill, sa hans makker i studio Claus Lundekvam.

Arsenal-manager Arséne Wenger var også veldig fornøyd med 2. omgangen.

– Defensivt har vi mye å rette opp i. Vi startet litt nervøst og det var rettferdig med 1-1 til pause. I 2. omgang spilte midtbanen og angrepsspillerne våre veldig bra. Walcott kan spille overalt. Venstre, høyre og i midten, sa Arsenal-sjefen.

Har du Walcott på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Oxlade-Chamberlain nære drømmestart
Allerede etter to minutter kunne hjemmelaget fått drømmestarten, da Alex Oxlade-Chamberlain satte fart på og avsluttet fra rundt 16-meterstreken. Unggutten gjorde helt rett i å skyte, men dessverre for hjemmefansen traff han ikke godt nok og avslutningen gikk godt til side for Tim Krul i Newcastle-buret.

Etter et drøyt kvarter kom gjestene til sin første avslutning, da et hjørnespark fant veien til pannebrasken til Demba Ba. Uheldigvis for bortefansen gikk headingen fra den storvokste spissen over målet til Wojciech Szczesny.

Walcott med vaskeekte Henry-kopi til 1-0
20 minutter ut i oppgjøret tok hjemmelaget ledelsen, og det med en scoring som var som snytt ut av Thierry Henrys skrytevideoer. Franskmannen satte nok stor pris på scoringen, der han fra tribuneplass fikk se sin etterfølger Theo Walcott gjøre akkurat slik maestroen selv var kjent for i sin tid.

PEKTE MOT TRIBUNEN: Theo Walcotts fingre var nok ment både for Thierry Henry og resten av Arsenal-fansen på tribunen på Emirates. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
PEKTE MOT TRIBUNEN: Theo Walcotts fingre var nok ment både for Thierry Henry og resten av Arsenal-fansen på tribunen på Emirates. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Walcott viste raske bein langs venstresiden etter en pasning fra Lukas Podolski, tok ballen med seg innover i banen og avsluttet iskaldt med innsiden av høyrefoten i det lengste hjørnet slik Henry så mange ganger har gjort på både Highbury og Emirates Stadium.

Det at Walcott har fått opplæring av Henry selv på trening den siste uken og så leverer en slik scoring kan selvsagt være tilfeldig, men det var i hvert fall noe meget kjent med akkurat den måten å avslutte et Arsenal-angrep på over det Walcott foretok seg.

Ny enorm Walcott-mulighet
Snaue ti minutter før pause var det svært nære på at Walcott satte inn sitt andre for ettermiddagen, men da han ble tvunget til å avsluttet med venstrefoten traff han ikke ordentlig og Tim Krul reddet ved å nærmest sette seg på avslutningen fra Arsenal-spissen.

Drøye fem minutter før halvtid var Newcastle nære på etter et langskudd fra Cheick Tioté, men Szczesny fikk såvidt opp armene og slo til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket ble Newcastle brutt og kontret mot, men da Theo Walcott skulle fore sin lagkamerat Santi Cazorla med en enkel pasning misset Arsenal-spissen, og Gaël Bigirimana kom seg imellom og fikk taklet bort faren.

Demba Ba-nket inn 1-1
To minutter før pause utlignet gjestene, og det gjennom Demba Ba. Senegaleseren fikk muligheten på et frispark og lot seg ikke be to ganger. Han siktet mot det lengste hjørnet, og var heldig da avslutningen traff Jack Wilshere som stod like til venstre for resten av muren, skiftet retning og gikk inn i det nærmeste hjørnet til Wojciech Szczesny.

DembaBaGoalWeb
DembaBaGoalWeb

Wilsheres opptreden var nok langt ifra det Arsenal-fansen ønsket å se, ettersom midtbanestjernen snudde ryggen til, ble truffet i bakhodet og på uheldigvis styrte ballen i eget mål.

– Hvis du står i muren, så stå og vær stor og få den i trynet. Ikke sleng deg ned som en gammel dame, sa Claus Lundekvam i TV 2 s Premier League-studio i pausen.

På overtid av omagngen var det Newcastle som var nærmest å gå til pause med ledelse da Sylvain Marveaux forsøkte seg fra distanse, men det gode venstrebeinsskuddet ble avverget av Wojciech Szczesny og dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Oxlade-Chamberlain satte inn 2-1
Allerede før to minutter var spilt av 2. omgang fikk Arsenal en stor mulighet til å gjenvinne ledelsen. Lukas Podolski fant Kieran Gibbs på venstresiden, og backen avsluttet lurt fra skrå vinkel. En våken Tim Krul fikk dog nok en gang parert, og dermed slapp Newcastle at omgangens første sjanse gikk i mål.

I det 50. minutt skulle scoringen likevel komme. Alex Oxlade-Chamberlain bestemte seg for å prøve skuddfoten fra distanse, og traff meget godt. Skuddet suste inn i det lengste hjørnet bak Krul, og dermed scoret unggutten sitt første Premier League-mål siden februar.

Artikkelen fortsetter under bildet!

OxChambWeb
OxChambWeb

Newcastle svarte - men det gjorde også Arsenal
Allerede før timen var spilt var lagene igjen like langt. Gabriel Obertan dro seg fint løs på venstresiden, ventet ut hele Arsenal-forsvaret og serverte Sylvain Marveaux på bakerste stolpe. Han sviktet ikke etter landsmannanens flotte forspill, og satte inn 2-2 med sitt første Newcastle-mål noensinne.

MarveAuuxGoalWeb
MarveAuuxGoalWeb

Like etterpå var de svarte og hvitstripede likevel like langt, da Lukas Podolski fant veien til nettmaskene for hjemmelaget. Tyskeren må dele mye av æren for scoringen med Jack Wilshere, som dro seg fri fra de fleste langs venstresiden og la et innlegg som var nære på å gå rett i mål. Fabricio Coloccini fikk hodet på ballen, men traff kun egen tverrligger og på returen stanget Podolski Arsène Wengers mannskap tilbake i ledelsen.

Utrolige Ba var på plass igjen - og det var Walcott også
Heller ikke Arsenal skulle få grunn til å feire scoringen sin i lang tid. Allerede før 70 minutter var spilt var lagene nemlig på ny like langt. Sylvain Marveaux spilte denne gangen tilretteleggerrollen, og fant Demba Ba som hadde sneket seg bak ryggen på en uoppmerksom Kieran Gibbs.

Fra kloss hold var senegaleseren nådeløs, og dunket inn 3-3 i det nærmeste hjørnet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DembBa3-3Web
DembBa3-3Web

Nå trodde nok de fleste at Newcastle ville være mer kyniske i bakre rekker, men allerede i det 73. minutt hadde Arsenal på ny gjenvunnet ledelsen.

Theo Walcott reagerte raskere enn noen andre etter at Kieran Gibbs' innlegg som opprinnelig var ment for Lukas Podolski ble liggende som en løs ball i feltet, vendte opp og plasserte ballen lekkert oppe i nettaket fra rundt åtte meter. Dermed stod det 4-3 til hjemmelaget i det utrolige oppgjøret på Emirates.

Innbytter Giroud med dobbel
I sluttminuttene gikk luften ut av Newcastle-ballongen, noe innbytter Olivier Giroud visste å nyte godt av. Theo Walcott viste at han også kan levere fra kant og serverte et flott innlegg på hodet til Giroud som stanget inn 5-3 i det 84. minutt.

GiroudStuoGoalWeb
GiroudStuoGoalWeb

Tre minutter senere var det samme mann som sørget for 6-3, da et dribleraid fra Walcott førte til at ballen plutselig havnet i beina på franskmannen. Han lot seg ikke be to ganger og banket inn sitt andre på kort tid.

Walcott fullførte hat-tricket
Da kampen gikk inn i sine overtidsminutter kom kronen på verket i Walcott-forestillingen. 23-åringen dro seg innover i banen på venstresiden, avanserte forbi tre mann, så ut til å bli liggende på bakken etter å ha falt, reiste seg opp igjen og chippet ballen elegant over Newcastle-keeper Tim Krul da han omsider hadde kommet seg på beina igjen.

Dermed toppet han en utrolig forestilling med en fantastisk scoring, og et unisont Emirates Stadium sang «sign him up, sign him up, sign him up».

På overtid var faktisk Olivier Giroud også svært nære hat-trick, da han traff tverrliggeren, men vertene måtte nøye seg med 7-3 i det som var en utrolig kamp på Emirates.

Lagoppstillingene

Arsenal (4-2-3-1): Wojciech Szczesny - Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Mikel Arteta, Jack Wilshere - Alex Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla, Lukas Podolski - Theo Walcott
Innbyttere: Vito Mannone, Johan Djourou, Tomas Rosicky, Aaron Ramsey (for Podolski, 82. min), Francis Coquelin, Olivier Giroud (for Oxlade-Chamberlain, 74.min), Gervinho

Newcastle (4-2-3-1): Tim Krul - Danny Simpson, Fabricio Coloccini, James Perch, Davide Santon - Gaël Bigirimana, Cheick Tioté - Gabriel Obertan, Sylvain Marveaux - Papiss Demba Cissé, Demba Ba
Innbyttere: Steve Harper, James Tavernier (for Marveux, 89. min), Remie Streete, Shane Ferguson, Mehdi Abeid, Shola Ameobi (for Bigirimana, 82. min), Sammy Ameobi