Ferguson slapp straff

Manchester United-manager Alex Ferguson straffes ikke for å ha konfrontert dommer Mike Dean under 4-3-kampen mot Newcastle 2. juledag.

Det bekreftet Englands fotballforbund (FA) torsdag ifølge The Guardian. Bakgrunnen er at Dean ikke nevnte Fergusons oppførsel i dommerrapporten.

En rasende Ferguson gikk utpå Old Trafford-gresset like før annen omgang skulle blåses i gang. Skotten var svært misfornøyd med at Dean overså linjedommer Jake Colins vinking for offside på Papiss Cisse i situasjonen som førte til at Jonny Evans scoret selvmål etter 28 minutters spill. Newcastle ledet 2-1 til pause.

United-manageren var tydelig oppgitt. Etter først å ha konfrontert Dean gikk Ferguson videre og skjelte ut både fjerdedommer Neil Swarbrick og Colin.

Mange reagerte på den voldsomme oppførselen til skotten. Det var derfor ventet at 70-åringen ville bli straffet med bot og mulig utestengelse. Slik ble det derimot ikke siden Dean lot vær å rapportere situasjonen.

Manchester United slo til slutt Newcastle 4-3 takket være et vinnermål av Javier Hernández i siste minutt av ordinær tid. Klubben leder Premier League med sju poeng foran byrival City. (©NTB)