Bale med hattrick da Villa fikk bank

Gareth Bale var ikke gavmild og scoret hattrick for Tottenham i 4-0-seieren borte mot Aston Villa i engelsk eliteserie 2. juledag.

Villa hadde et håp om å kunne reise seg igjen etter 0-8-fadesen mot Chelsea lille julaften. Slik gikk det ikke, selv om vertene holdt nullen til pause.

Hjemmelaget gikk hardt ut i starten av annen omgang, men trykket lyktes ikke i form av scoringer. I stedet sendte Jermain Defoe gjestene fra London i føringen etter 58 minutters spill. Den engelske landslagsspissen fikk en praktfull gjennombruddspasning fra Kyle Naughton og gjorde ingen feil alene med keeper.

Kun tre minutter senere sto det 2-0 til Spurs etter en kontring. Aston Villas Joe Bennett klarerte ballen rett i føttene på Bale, som rundet keeper Brad Guzan og satte ballen i nettmaskene.

Waliseren kunne upresset gjøre sitt annet mål for kvelden i det 73. minutt. Hattricket ble klart da han med kun én berøring banket inn pasningen til Gylfi Sigurdsson til 3-0 seks minutter før slutt.

Seieren gjorde at Tottenham tok seg opp til fjerdeplassen. London-laget har bedre målforskjell enn Everton og West Bromwich, som også står med 33 poeng. (©NTB)